loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El propietari de la col·lecció napoleònica de TGN descarta exposar-la a Casa Canals i Castellarnau

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 25 de març de 2015

L'enrenou generat a Tarragona per la possible marxa cap a Vitòria de la col·lecció privada de peces militars de la Guerra del Francès semblava que ja s'havia solucionat. L'Ajuntament de Tarragona havia justificat que ningú hagués rebut al seu propietari durant un any, el tarragoní Francesc Pintado, "perquè no s’havia activat la petició formal de cedir la col·lecció".

Foto: Francesc Pintado

Ballesteros i Pintado, fa uns dies. / Mauri

Gràcies al rebombori mediàtic, l'alcalde Ballesteros va rebre Pintado al cap de pocs dies, s'hi va fer la foto i li va manifestar la voluntat que la col·lecció napoleònica es quedés a la ciutat. En breu s'iniciarien els tràmits administratius i tècnics, segons va explicar la portaveu municipal, Begoña Floría.

El consistori també va anunciar que tècnics del Museu d'Història avaluarien les peces i es posarien a treballar "les condicions de la custòdia junt amb el seu propietari".

Casa Canals o Castellarnau no reuneixen les condicions

Precisament, en el grup de facebook creat per defensar la col·lecció, l'amo de la col·lecció ha lamentat que les opcions que li ha proposat el Director del Museu d'Història, Lluís Balart, hagin estat Casa Canals i Castellarnau: "Recordo una vegada més la meva negativa a exposar la col.lecció en cap de les dues opcions, ja que no hi veig l'espai suficient en primer lloc, i en segon, per les condicions medi ambientals per salvaguardar les peces que s'exposen".

Pintado ja ha fet arribar al Museu d'Història un inventari detallat amb les més de 150 peces de què consta la col·lecció, però insisteix que ell també avaluarà les opcions, i si no li satisfan, no cedirà cap peça: "Començaré a fer les avaluacions tècniques necessàries per veure aquesta possibilitat, encara que a simple vista coincideix plenament amb mi, i cap de les dues cases reuneixen les condicions mínimes que els objectes i peces d'art requereixen per a la seva òptima conservació".

I és taxatiu: "Esperarem l'informe técnic encara que no estic disposat a cedir la col.lecció en aquestes condicions. Jo no tinc cap pressa".

Ballesteros li va assegurar que aniria a la Tabacalera

En resposta als comentaris a les xarxes, el propi PIntado ha assegurat que l'opció que va parlar amb Ballesteros era la Tabacalera, i no entenia que ara li hagin proposat les dues cases nobles de la Part Alta. També és dur contra la política turística de Tarragona, ja que assegura que instal·lar la col·lecció permetria que la ciutat entrés en el Circuit Europeu Napoleònic; una opció que, segons PIntado, "l'Ajuntament no se n'ha assabentat".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar