loader
menu

L'edifici del Banc d'Espanya entra en campanya: Ara Tarragona hi vol traslladar la Casa de la Festa

El Circ dijous, 26 de març de 2015

Un edifici noble, gran, cèntric i buit reuneix tots els ingredients perquè es converteixi en reclam electoral. Doncs això ha passat amb l'edifici del Banc d'Espanya. Ara Tarragona ha fer la seva primera proposta en clau electoral: Traslladar la Casa de la Festa de la seva ubicació actual, a la Via Augusta, a l'edifici del Banc d'Espanya, on, de moment, el que anunciat és el Museu de la Química, encara que no hi hagi ni projecte ni pressupost.

Foto: circdetarragona.com

A l'esquerra, el cap de llista d'Ara Tarragona, i al seu costat, el número 4 de la llista, Joan Boronat. / ara tarragona

La mesura plantejada pel partit que lidera Emili Rivelles també inclou ubicar-hi un centre d'interpretació de la cultura de la ciutat i punt turístic.

"És evident que l'actual seu de la Casa de la Festa està en un estat lamentable que posa en perill el patrimoni folklòric i tradicional que allí s'hi guarda i mostra al públic. Els darrers episodis de filtracions d'aigua han posat de manifest la necessitat urgent de canviar d'espai", ha lamentat Rivelles.

Per altra part, des d'Ara també es creu que és una evidencia "la obligació" que té l'ajuntament de recuperar un espai com el que ocupa l'edifici del Banc d'Espanya. "Fa deu anys que va tancar portes i actualment és de titularitat municipal però en un estat d'abandonament inadmissible", ha denunciat Rivelles, junt amb el número 4 de la llista, el casteller i agent immobiliari Joan Boronat.

Tal com ha afirmat el mateix Boronat, “aquesta primera proposta és viable, són uns objectius realistes” afegint que “és un projecte funcional i pels tarragonins on es dóna utilitat a un edifici del que tots els ciutadans en parlen i, a més, podria generar un retorn econòmic important ja que seria una gran aposta per la nostra ciutat esdevenint un reclam pel turisme”.

Com es distribuïria?

La proposta d'Ara Tarragona solucionaria dos problemes. D'una banda, recuperant un edifici històric i, de l'altra, garantint la seguretat del patrimoni festiu i tradicional de la ciutat. L'edifici del Banc d'Espanya té una superfície de més de 2.700 metres quadrats, repartits en dues plantes de 1.000 metres quadrats, la planta baixa de 600 m2 i un semi soterrani, la distribució quedaria de la següent manera:

Les dues plantes superiors acollirien els elements patrimonials del Seguici Popular de les Festes de Santa Tecla. Ara Tarragona proposa, a més, que els Nans i els gegants de la ciutat, tant els vells com els nous, convisquin en aquest espai tot l'any menys en aquells dies de festa, quan toca que surtin al carrer. També haurien de ser-hi la resta d'elements del Seguici, cas del bestiari, i la representació de les colles castelleres de la ciutat i del fet casteller.

La nova Casa de la Festa ha de garantir la conservació dels elements identitaris de la celebració dotant a cada objecte de la seva explicació pedagògica. La coordinació de la festa, i d'aquelles accions a realitzar, s'impulsarien des de la Comissió del Seguici Popular i amb el suport de l'Assemblea d'entitats i de la Taula de la Festa que està integrada per especialistes d'arreu del país.

Punt d'informació turística a la planta baixa

La planta baixa acolliria, com a suport i complement a la Casa de la Festa, un Punt d'Informació Turístic de Tarragona, una botiga per a la venda de tiquets i entrades a museus i monuments a més del marxandatge amb la marca de la ciutat. També a la planta baixa hi hauria un espai de promoció de la Tarraco Romana i l'activitat que genera: Tarraco Viva, informació audiovisual dels recintes que es poden visitar o un petit vídeo de resum, en diferents idiomes, introduint al visitant en la història de la ciutat.

Zona àudio visual al soterrani

La zona de semi soterrani seria una petita sala audiovisual on es projectarien documentals sobre les dues festes de Tarragona, història i tradicions. Els dissabtes al matí, o altres dies de la setmana, aquest espai seria també aula per a cursos de timbal o gralla. També cal destacar que els jardins exteriors serien aprofitats per instal·lar-hi un bar, amb concessió a una empresa privada, que estaria connectat amb l'interior de l'edifici.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar