loader
menu

CIUTAT

Una psicòloga tarragonina ajudarà en l'atenció als familiars del vol sinistrat als Alps

El Circ Ciutat dijous, 26 de març de 2015

Una psicòloga tarragonina voluntària de Creu Roja ha sortit aquesta nit de Barcelona amb l'autobús que trasllada part dels familiars de les víctimes de l'accident aeri de Germanwings. L'autocar s'ha reunit aquest matí amb la resta de familiars a Marsella per desplaçar-se conjuntament a Verney, el punt més proper al sinistre, i on s'ha instal·lat un punt d'assistència mèdica.

Foto: Creu Roja

La psicòloga s'unirà com afectiu de l'Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) psicosocial que ofereix atenció personalitzada als familiars que ho necessitin.

Un equip de la Creu Roja desplaçat a França

La psicòloga tarragonina forma part d'una ERIE de 5 persones que s'integrarà a l'equip de 9 persones que està treballant des de dimecres a França. La delegació catalana està integrada per professionals de la psicologia, el treball social i el socorrisme, juntament una referent de comunicació i conductors.

Les funcions d’aquest equip d’emergència interdisciplinar són atendre en primera instància les necessitats psicosocials que puguin sorgir als familiars de les víctimes i fer-los un acompanyament i escolta activa.

Balanç i previsions

Durant el dimecres 25, la Creu Roja va seguir donant psicosocial a l’hotel de Castelldefels on estan allotjats algun dels familiars de les víctimes, i a l’IES Giola de Llinars del Vallès. La Creu Roja a Catalunya també continua en contacte amb les delegacions de la institució a Alemanya i a França i amb la Creu Roja a Osca, Navarra i la Comunitat Valenciana, que tenen dispositius preparats per si calgués reforçar l’equip català.

Aquest matí Creu Roja actua amb 3 equips ERIE repartits per diferents indrets: a Castelldefels amb els familiars que s'han quedat a Catalunya, a l'aeroport de Marsella amb l'equip que ha arribat des de Barcelona a la matinada i a la població francesa de Verney, on arribaran els familiars de les víctimes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar