loader
menu

CIUTAT

Tarragona suspendrà en 'xiringuitos' per Setmana Santa

Sergi Casado Ciutat dijous, 26 de març de 2015

Segur que molts tarragonins es pregunten si per Setmana Santa hi haurà oberta alguna guingueta de platja, el típic xiringuito. Al marge de la Savinosa, obert fa uns dies, amb les festes just a la cantonada, i amb previsió d'un temps excepcional, a les platges de Tarragona hi costarà trobar un lloc per poder fer una cervesa o un vermut damunt la sorra.

Dels 6 que podrien ja estar oberts, només funciona el de la Savinosa, a l'Arrabassada es treballa a corre-cuita per obrir-ne només dos, i la Llarga, el MIracle i La Mora els permisos no els arribaran a temps

Dels tres previstos a la platja de l'Arrabassada, de moment, tan sols n'obriran dos, però estaran llestos per la setmana que ve, és a dir, per Setmana Santa. Això és el que manté l'Ajuntament de Tarragona consultat pel Circ.

Una imatge de l'antic Macao Beach, a la platja Llarga. foto: cedida

Una de les dues guinguetes de l'Arrabassada, fa uns dies. foto: cir

Una imatge de Cala Beach, a la Llarga. / airfestival.com

L'única guingueta que hi ha oberta, a la Savinosa. / Lídia Alberich

Les festes arrenquen aquest diumenge, Diumenge de Rams, i tots els dies que passin fins que acabin obrint seran dies perduts en una setmana estratègica. També és cert que acaben el Dilluns de Pasqua; un període d'uns 8 o 10 dies en què es preveu que puguin obrir portes. Des de l'Ajuntament no s'ha fixat cap dia exacte per a l'obertura, però si entra dins d'aquest calendari haurà encertat.

El compte enrere ha començat i caldrà veure si s'arriba a temps i es dóna servei al visitant i al propi ciutadà en una història que ja acumula molt retard. i que sembla inconcebible com encara s'hagi d'anar amb presses en un aspecte tant important com són les platges de Tarragona. I les concessions tampoc són cap broma: 445.000 euros, a 12 anys, i amb una moratòria de tres més.

Llarga, La Móra i Miracle, sense xiringuito

Aquesta incertesa no la tenen, ni la poden tenir els xiringuitos ubicats en platja qualificada com a no urbana. Ni a La Móra-Tamarit, ni a la platja Llarga, ni tampoc al MIracle. Tot i que el termini de concessió permet obrir a partir del 15 de març, per Setmana Santa no podrà obrir ningú.

Els turistes i també els tarragonins que optin per la platja Llarga no hi trobaran res per fer una cervesa damunt la sorra. Mykonos, l'antic Macao i Cala Beach no disposen encara del permís de l'Ajuntament i ara tan sols hi ha la plataforma de ciment que ocupen.

Un autèntic cop de pala als autònoms que hi ha al darrere i, de retruc al turisme d'una ciutat que assegura que té cura de les seves platges. Doncs a mitges, pel que han assegurat fonts dels empresaris de xiringuitos.

Els empresaris de la Llarga, de la Móra i el del Miracle tornen a culpar l'Ajuntament perquè no ha fet els tràmits a temps i, com ja venen patint des de fa anys, no podran obrir els seus negocis durant una de les setmanes més llamineres de l'any, i a més, en previsió que el sol acompanyi.

Deixar d'ingressar prop de 8.000 euros

Segons han explicat al Circ, estar tancat per Setmana Santa podria suposar deixar de guanyar uns 8.000 o 9.000 euros. "Això, sí, si el temps acompanya", han confessat; una circumstància que, a més, sembla que es complirà.

Ni en el millor dels casos, però, els propietaris dels xiringuitos, almenys en el cas de la Llarga i de La Móra-Tamarit, tampoc podrien obrir si el permís els arribés en unes hores, ja que almenys es necessiten uns 10 dies de mitjana per posar en marxa tota l'estructura.

Els mateixos propietaris han recordat que saben perfectament que l'Ajuntament necessita el vistiplau de la Generalitat, i aquesta, del Govern de l'Estat. Un autèntic viacrucis administratiu que han de patir cada any els empresaris fins que reben l'ok municipal. De res han servit els missatges suplicant informació a l'àrea de Llicències.

Els empresaris pronostiquen que, com cada any, com que la llicència tardarà en arribar més del previst, els faran un descompte, però res comparable al que podrien guanyar si tinguessin ja les llicències en regla.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar