loader
menu

CIUTAT

TGN només obre un dels 9 'xiringuitos' que té per Setmana Santa

Sergi Casado Ciutat dilluns, 30 de març de 2015

Tarragona haurà de passar amb una sola guingueta durant la Setmana Santa, la de la Savinosa. El seu propietari es deu estar fregant les mans.

Foto: Mauri

Foto: Mauri

Les dues de l'Arrabassada s'estan acabant a corre-cuita, però potser no arribaran a temps per obrir durant aquest mini període vacacional, i els tres xiringuitos de la platja Llarga, el del Miracle i el de La Móra-Tamarit tampoc obriran. A part en queda un altre al mig de l'Arrabassada, de moment, ajornat. En total, 9 possibles.

Els de les platges no urbanes no poden obrir perquè els permisos de Madrid encara no han arribat i sense això, i el vistiplau posterior de la Generalitat, l'Ajuntament no pot renovar la concessió.

Visita a la guingueta de la Savinosa

Just abans de la prohibició per fer actes amb rerefons propagandista, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va fer una visita institucional a l'única guingueta que ara mateix es pot visitar, a la Savinosa. A primera línia de platja, el candidat socialista no va gosar donar terminis ni pels dos xiringuitos que s'estan enllestint a l'Arrabassada. "Entraran en funcionament tan aviat com es finalitzin".

Ballesteros també es va espolsar la responsabilitat pel retard en la renovació de les guinguetes de les platges no urbanes, i que es regeixen per un Pla d'Usos: "Costas (estat espanyol) n’informa i és la Generalitat qui finalment en dóna l’autorització. Està previst que arribi en els propers dies."

Ara fa uns dies, precisament, el Circ va recollir les queixes dels propietaris dels 'xiringuitos' del Miracle, platja Llarga i La Móra-Tamarit perquè, segons ells, la lentitud del consistori havia impedit, altre cop, que poguessin obrir per Setmana Santa, deixant d'ingressar almenys 5.000 o 6.000 euros, tenint en compte que el temps és excel·lent i sembla que ho continuarà sent.

Des d'abril a novembre

Segons l'Ajuntament, el període obligatori per obrir les guinguetes és el que correspon a la temporada de platges, entre el 15 de juny i el 15 de setembre entre les 11.00 i les 19.00 hores. És quan han de garantir els diferents serveis a les platges.

Però el consistori tarragoní contempla en el pla d’usos 2012-2016 que es pot obrir des de l’abril fins al novembre. Segons van explicar fonts dels propietaris de xiringuitos, ells creuen que període per poder obrir arrencava el 15 de març. En qualsevol cas, un cop arribin els permisos des de Madrid caldrà procedir primer a la renovació de la concessió, com cada any, i en la sol·licitud de pròrroga s'indica la data en que es vol obrir.

Òbviament, com més tard es renovi la concessió, menys possibilitats d'enganxar la Setmana Santa, un període en que no poden treballar des de fa anys.

Les guinguetes de fusta

Ocuparan una superfície de 150m2, ampliable amb caràcter optatiu, en 100m més en temporada d’estiu. Ofereixen servei de restauració, excepte la guingueta ubicada a l’Arrabassada i més propera al promontori de la Savinosa, que tal sols oferirà servei de bar. Disposaran de permisos extraordinaris durant l'any per fer activitats fins a la matinada.

També disposen de cabines de serveis higiènics o banys, un d’ells adaptat, a lliure disposició dels usuaris de les platges, encara que no siguin clients. L’adjudicatari es compromet igualment a la instal·lació i manteniment d’un camp d’esport, per a la pràctica del vòlei platja de lliure accés i gratuït.

Els establiments estaran oberts al públic amb caràcter obligatori tots els dies des del 16 de juny fins el 15 de setembre, entre les 11.00 i les 19.00 hores

L’obertura es podrà estendre amb caràcter voluntari a tots els dies de l’any i en l’horari comprès entre les 08.00 h i les 01.00 ( una hora més les nits de cap de setmana )


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar