loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN dóna llargues a una empresa suïssa que vol fer intel·ligent el pàrquing Jaume I

El Circ Ciutat dilluns, 30 de març de 2015

El pàrquing Jaume I podria ser finalment un aparcament automatitzat, amb capacitat per a 476 vehicles i amb un cost zero per a l'Ajuntament de Tarragona. El projecte és de l'empresa suïssa Skyline Parkings, i és als calaixos de l'empresa municipal d'Aparcaments des del 4 de març.

Skyline Parking ha presentat un projecte per un aparcament nou de 476 places i tot automatitzat. El pressupost es calcula en uns 12ME, amb cost zero per al consistori, i amb una concessió de 20 anys

Com acostuma a passar amb qualsevol assumpte relacionat amb el pàrquing, en el cas del projecte proposat per Skyline, valorat en 12,5 milions d'euros, la història és un pèl rocambolesca i fa la sensació que l'Ajuntament no se'l vol mirar amb deteniment, possiblement per por a desenterrar fantasmes del passat.

Una simulació d'un aparcament d'Skyline-Parkings. /Skyline-parking.com

Una imatge d'un dels pàrquings automatitzats creats per l'empresa Skyline-Parking, a la ciutat suïssa de Schaffhausen. /Skyline-parking.com

Una imatge d'un dels pàrquings automatitzats creats per l'empresa Skyline-Parking, a la ciutat suïssa de Schaffhausen. /Skyline-parking.com

Algunes dades del projecte d'Skyline.

Algunes dades del projecte d'Skyline.

Algunes dades del projecte d'Skyline.

El projecte, al que ha tingut accés El Circ, es va enviar des de l'empresa Skyline el passat 4 de març, tot i que la presidenta d'Aparcaments Municipals, Begoña Floría, ha assegurat al Circ que van descartar la proposició d'Skyline "fa un any i mig", i després d'una "anàlisi detallada dels nostres tècnics": "El vam analitzar i no el vam creure solvent, també ho vam veure imprudent perquè les experiències en pàrquings robotitzats no són les millors", ha explicat la regidora.

Fonts de l'empresa Skyline Parking, però, han explicat a aquest digital que fa un any i mig només els van enviar algunes dades sobre l'empresa i els seus projectes i diferents enllaçs dins del seu web, però en cap cas es tractava del projecte de 14 fulls desglossat, amb números i argumens tècnics i científics que sí van enviar a gerència de l'AMT a principis de març.

Encara estan a l'espera que els rebin des de l'Ajuntament. El Concurs d'Idees va primer.

Des de l'associació Veu Ciutadana, qui va portar lals jutjats a pressumpta malversació de diner públic en la construcció del pàrquing, denuncien que l'Ajuntament estigui amagant el projecte a la ciutat i a la resta de forces polítiques.

Els van convidar a participar en el concurs d'idees

Els contactes entre Skyline i Aparcaments Municipals de Tarragona han existit des de fa mesos, ja que també se'ls va convidar a participar en la consulta ciutadana, tot i que la seva proposta va més enllà de marca una creueta. Skyline, doncs, també va aportar la seva idea, encara que es tracta de tornar a donar al Jaume I l'ús que ara mateix a l'Ajuntament de Tarragona i a molts altres partits no els interessa.

Treure a debat altre cop la possibilitat que el Jaume sigui automatitzat podria sacsejar la campanya tarragonina i els seus efectes són un misteri.

El projecte

En la proposta traslladada per l'empresa suïssa a Aparcaments, i que l'Ajuntament encara no ha vist ni ha traslladat a cap altre partit, s'explica que "les instal·lacions existents es podrien renovar a cost zero" i també es proposa una concessió de 20 anys. "No els costaria un cèntim", han indicat fonts d'Skyline.

El projecte inclou l'extracció de la ferralla existent, la instal·lació de les noves estanteries amb elevadors d'acer, la instal·lació de sistema automatitzat Skyline, la reconnexió dels serveis interns i la posada en marxa de tot el sistema.

No inclouria la possible obra civil que s'hauria de fer a dins, com ara, aplanar els terrenys per adequar-los als nivells del sistema creat per l'empresa.

Temps d'espera d'un minut i mig

El nou pàrquing només tindria una porta d'entrada, on s'hi deixarien els vehicles i des d'allí, el sistema els reubicaria amb un sistema d'elevació i de transport d'alta velocitat cap a una de les dues noves estructures que s'hi construïrien. Segons el projecte, el temps d'espera per recuperar el cotxe seria d'un minut i mig aproximadament.

Residencial i sostenible

Les noves places, moltes és que les proposades quan es volia transformar en convencional (poc més de 300) ara serien d'ús només residencial i ocuparien una superfície d'uns 10.000 m2, d'un total de 23.500 que té en la seva totalitat.

Skyline també proposa un aparcament intel·ligent sostenible i respectuós amb el medi ambient.

D'altra banda, el procés judicial


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar