loader
menu

CIUTAT

Els gossos de TGN es queden sense platja fins a l'octubre

El Circ Ciutat dimecres, 01 d'abril de 2015

L'arribada del mes d'abril a Tarragona coincideix amb l'inici d'una restricció que dura fins a mitjan octubre. Durant els propers sis mesos, concretament fins el 15 d'octubre, l'ordenança municipal tarragonina prohibeix portar gossos i animals de companyia a les platges.

Foto: Mar Cirera

Foto: Lídia Alberich

Foto: Cristina Mas

Foto: David

Ho estableix l'article 138 de l'ordenança municipal de Convivència Ciutadana. "Durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 15 d’octubre, resta prohibida la presència d’animals domèstics i de companyia a la platja, a excepció dels gossos guia".

En cas d'incompliment de les obligacions, l'infractor s'exposa a una sanció tipificada com a greu, tot i que amb la rebaixa recent aprovada per l'Ajuntament, la multa oscil·laria ara entre els 100 i els 300 euros.

La normativa tarragonina en aquesta matèria és de 2005 i és molt restrictiva, ja que en ciutats com Barcelona, la prohibició no arriba fins l'1 de juny, i a més, també acaba un mes abans que a Tarragona. D'aquesta manera, els gossos barcelonins tenen tres mesos més de platja que els de Tarragona.

Però encara hi ha municipis on la restricció és més severa, com ara a Salou, on aquests dies els participants a la SalouFest estan deixant les platges fetes un fàstig, però els animals lligats ja no hi poden anar. A la capital de la Costa Daurada, per exemple, la prohibició comença una setmana abans de Setmana Santa i s'allarga fins el novembre.

Així, doncs, els propietaris de gossos a Tarragona ja poden anar en compte a partir d'ara. L'Ajuntament serà contundent amb tots aquells ciutadans que vulnerin les ordenances municipals en assumptes relatius a pertinença d'animals i mascotes. I l'atenció continua focalitzada en amos de gossos.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament durant el 2014 les sancions i les denúncies als amos d'animals van augmentar un 115 per cent respecte l'any anterior. El consistori no ha comunicat la quantitat recaptada, però les denúncies amb gossos és, de lluny, l'apartat que més va crèixer d'entre tots els fets delictius presentats durant la passada reunió de la junta local de seguretat de Tarragona.

Consulta les platges aptes per a gossos que hi ha a l'estat espanyol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar