loader
menu

CIUTAT

El Totem demana a l'Ajuntament que es repensi la retallada horària a l'Otto Zutz

El Circ Ciutat dijous, 02 d'abril de 2015

La discoteca Totem ha sortit en defensa de l'Otto Zutz després que l'Ajuntament hagi anunciat que només el deixarà obrir fins a les tres de la matinada. En un comunicat, els propietaris de la discoteca més antiga de la ciutat i del nou Tòtem Cafè suggereixen a l'Ajuntament que s'ho pensi bé abans d'aplicar la retallada.

La discoteca augura el fracàs de la plataforma Nits Q i es pregunta de què han servit tants premis si al final s'ha optat per l'opció més perjudicial per a l'oci nocturn

"Encara que legalment l'Ajuntament en té la potestat, caldria definir molt bé els extrems en els quals s'executa la limitació d'horaris", assegura la direcció de Tòtem, qui també assenyala que "gran part dels desordres que s'imputen a Otto Zutz tenen lloc a la via pública, on l'empresari té una capacitat de correcció pràcticament nul·la".

Una imatge del Totem Cafè, propietat dels empresaris de la disco Totem. / circdetarragona.com

Totem, en solidaritat amb una empresa del seu mateix sector, alerta que amb la retallada horària que es vol aplicar amb el Decret d'Alcaldia, la subsistència és difícil: "Potser pensen que tan sols limiten l'horari, i que no tanquen res, però amb el que els volen imposar és quasi impossible subsistir, i sabem del que parlem".

La plataforma Nits Q haurà fracassat

Els propietaris de Tòtem també pronostiquen la 'mort' de la plataforma Nits Q, creada ara fa 7 anys pel mateix govern que ara opta per una mesura dràstica davant d'uns fets que la mateixa plataforma no ha sabut corregir: "Si s'acaba imposant la limitació a l'Otto es podria dir que tots hem fracassat i els premis rebuts a Europa no tindrien massa sentit".

Des de Totem insten, tant a l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com a la resta de partits, a que s'ho pensin dues vegades abans de tirar endavant un decret que, segons els amos de la discoteca, només ocasionarà perjudici, tant al propi local com a la resta del castigat oci nocturn tarragoní: "Otto Zutz ens fa millors a tots, i fa que més gent es quedi a la ciutat i estigui més viva".

Des de Totem es demana al públic que sigui "cívic", a l'Ajuntament que reconsideri la decisió i als veïns, "una mica més de comprensió i empatia amb la gent jove de Tarragona. I més voluntat per educar-los i ensenyar-los el que no s'ha de fer. Fer-los fora d'allí només trasllada el problema, però no el soluciona".

El comunicat

"A raíz de las informaciones y escritos relativos a OTTO ZUTZ, como empresa del mismo sector con actividad similar, queremos poner de manifiesto los siguientes extremos:

Rogamos a nuestro Alcalde y al Consistorio en pleno que analicen y reconsideren la decisión de limitar el horario de este establecimiento. Aunque legalmente el Ayuntamiento tenga esa potestad, habría que definir muy bien los extremos en que se ejecuta esa limitación de horarios. Gran parte de los desórdenes que se imputan a OTTO ZUTZ ocurren en la vía pública, donde el empresario tiene una capacidad de corrección prácticamente nula. Quizás piensen que ‘sólo’ limitan el horario, que no ‘cierran’ nada, pero con el horario que les imponen es casi imposible subsistir, y sabemos de qué hablamos.

OTTO ZUTZ hace mucho mejor al conjunto de todos nosotros. Hace que más público se quede en la ciudad y le da más opciones. Hace que la ciudad esté más viva.

Lo expuesto anteriormente no quiere decir que no tengamos que cumplir TODOS y que todos pongamos de nuestra parte para que los vecinos puedan descansar. La convivencia de ocio y descanso nos preocupa y, desde hace siete años, un grupo de locales de ocio (hoy más de 20) hemos trabajado a fondo en ello a través de la Plataforma Nits Q, un proyecto pionero y admirado en Europa apadrinado desde el mismo Ayuntamiento.

Si se termina imponiendo la limitación horaria al OTTO ZUTZ podría decirse que todos hemos fracasado y los premios recibidos desde Europa no tendrían demasiado sentido. Sin embargo, si finalmente no se llegase a ejecutar esa decisión, todos saldríamos ganando: empresas, empleados y ciudadanos de Tarragona. Un público que escoge quedarse en su ciudad, unos padres que respiran más tranquilos al saber sus hijos no se verán obligados a desplazarse.

Querríamos pedir al PÚBLICO civismo. Al CONSITORIO que reconsidere la decisión y haga uso de todos sus medios para mitigar molestias. Y a los VECINOS, un poco más de comprensión y empatía con la gente joven de Tarragona. Y más voluntad para educarles y enseñarles lo que no se debe hacer. Echarlos de ese entorno, además de enfadarlos, sólo supone trasladar un problema (no es de recibo tratar en esos términos a nuestra juventud) de un lugar a otro. No es solución.

Desde aquí, nos solidarizamos con OTTO ZUTZ en defensa del sector en su conjunto."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar