loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Processó del Sant Enterrament de TGN aplega prop de 30.000 persones

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 04 d'abril de 2015

La Setmana Santa de Tarragona va arribar al seu punt àlgid amb la Processó del Sant Enterrament. La bonança climatològica, sumada a l'atractiu d'una processó catalogada, de moment, com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional, va fer que els carrers per on van transitar els 20 passos de les 12 confraries participants estiguessin plens de gom a gom.

Fotos: cedida

Foto: cedida

Foto: Lídia Alberich

Enguany, a més, amb xifra rècord de visitants, amb més de 30.000 persones, segons van explicar des de l'organització a Tarragona Ràdio.

Silenci, solemnitat i devoció. Trets característics de la Setmana Santa, i que en la processó tarragonina de Divendres Sant , on hi participen prop de 4.000 persones, s'accentuen encara més. La imatge de la Part Alta, novament de postal i de projecció turistica.

Enguany, a més, tots els passos han hagut de superar un test per tal de complir amb el Pla d'Auto Protecció.

El seguici, com sempre, va estar encapçalat pels Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang, l'organitzadora d'aquesta processó, que data de 1758. Prèviament, també els Armats de la Sang es van encarregar durant la tarda de la recollida de tots els misteris.

Precisament, la Cohort Romana ha estrenat enguany els nous cascos elaborats per Toni Feldon, un artista alemany que treballa per les millors produccions cinematogràfiques d'època romana que es fan a Hollywood.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar