loader
menu

Ara Tarragona proposa fer pisos adaptats per a la gent gran que viu sola

El Circ dilluns, 06 d'abril de 2015

Ara Tarragona ha avançat una altra de les propostes que inclourà en el seu programa per a les municipals; ara adreçada a la gent gran i en matèria d'habitatge. Això, sí, inclou el totxo i a càrrec de l'administració. El partit que encapçala Emili Rivelles proposa oferir a les persones de la tercera edat un habitatge adaptat, confortable i del tot integrat a la comunitat on puguin tenir, en un sol espai, aquells atenció directa o indirecta que es garanteixi la seva autonomia personal.

Foto: sonpareja.com

Els pisos tindrien una superfície d’entre 40 i 50 metres quadrats i estarien equipats amb elements de seguretat com ara banys amb dutxes planes o paviment no lliscant. El preu del lloguer seria assequible i es fixaria d'acord amb diferents barems.

Els nous habitatges tindrien altres serveis generals i compartits, com sales d’estar amb diferents usos, la neteja diària dels espais comuns, una consergeria o el manteniment i la reparació de tots els equipaments. De la mateixa manera, hi hauria inclosa la neteja periòdica dels pisos i diferents serveis de suport social.

El servei s’adreça a persones més grans de 65 anys, que portin una vida autònoma i que no tinguin cap habitatge en propietat. També s’hi podran acollir, mitjançant un altre sistema per accedir-hi, aquelles persones grans que si siguin propietàries però que tinguin una vivenda no adequada i acceptin acollir-se a un sistema de permuta del seu habitatge per un altre adaptat a la seva mobilitat i a les seves necessitats.

Segons la formació municipalista, la retallada en les pensions aplicada els darrers anys, primer pel govern del PSC i posteriorment pel del PP, ha generat una situació de pobresa a moltes persones de la tercera edat que tenen greus problemes per pagar el lloguer de la seva vivenda o per afrontar altres despeses bàsiques com ara la compra de menjar o medicaments.

L’impulsor de la construcció dels pisos hauria de ser l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat, i segons l'Ara, també es podria arribar a un acord amb el sector privat en el cas d’apostar per l’adaptació d’edificis ja construïts i que actualment estan buits.

Ordenar i endreçar la Part Alta

Ara Tarragona també proposa endreçar al màxim el parc immobiliari de la Part Alta de la ciutat tenint en compte que és la zona on hi ha els edificis més antics i en pitjor estat de conservació. La primera acció a realitzar seria la diagnosi real del nucli antic tarragoní per saber quins immobles cal rehabilitar a fons, quins altres necessiten millores mínimes o quins són els que es consideren insalvables i cal enderrocar.

Feta la diagnosi, s’instaria a tots els propietaris a passar la Inspecció Tècnica d’Edificis i a aconseguir el certificat d’eficiència energètica per acollir-se, un cop obtinguts els dos documents, al programa de rehabilitació de façanes que impulsa, amb aportacions econòmiques, la Generalitat de Catalunya.

El consistori col·laboraria facilitant les llicències d’obres corresponents i reduint les taxes d’ocupació de la via pública. També rebaixaria l’IBI d’aquells immobles que es rehabilitessin mentre es fessin les obres de reforma.

Per últim, Ara Tarragona proposa que tots aquells edificis buits de la Part Alta que siguin propietat de l’ajuntament, es posin a disposició d’un Pla de Lloguer Jove o que tinguin un ús municipal per evitar que, un cop rehabilitats, tornin a caure en desús.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar