loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Subhastaran dues fotografies de TGN fetes el segle XIX per prop de 5.000 euros

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 07 d'abril de 2015

Dues fotografies inèdites de monuments romans de Tarragona, fetes a meitat del segle XIX, formen part d'una subhasta d'un conjunt de 80 instantànies que va fer el prestigiós fotògraf gal·lès Charles Clifford (1820-1863), i que se celebrarà el proper 15 d'abril a la casa de subhastes Juan Naranjo de Madrid. Una de les imatges correspon a l'aqüeducte del Pont del Diable, feta l'any 1853, i en l'altra hi apareix la Torre dels Escipions, també en la mateixa època.

El Pont del Diable, captat per Clifford a mitjan segle XIX. / cedida

La Torre dels Escipions, també captada per Clifford. /cedida

La foto original de l'aqüeducte de Ferreres, tal com s'anomena, tindrà un preu de sortida de 2.000 euros i la de la Torre del Escipions, de 2.500 euros. Les dues imatges apareixen adjuntes en la notícia.

Es tracta d'un conjunt únic de 80 fotografies, la major part d'elles inèdites. L'artista galés les va realitzar entre 1853 i 1863 i ens mostren els paisatges de l'Espanya Monumental del segle XIX. Charles Clifford va ser un fotògraf que va desenvolupar la seva carrera professional a Espanya i està considerat com un dels pioners de la fotografia del segle XIX.

Un fotògraf al servei d'Isabel II

Les fotografies que van d'Espanya, tant Clifford com la seva dona, Jane, van ser incloses en importants exposicions celebrades a París i a Londres en aquest període. Clifford també va ser el fotògraf oficial de la reina Isabel II i va documentar els viatges que va realitzar la monarca per Espanya entre 1858 i 1862.

Les seves fotografies estan presents en les col·leccions fotogràfiques més importants del món com: Metropolitan Museum of Art (MET), Museum of Modern Art (MOMA) a Nova York, Victoria & Albert Museum a Londres; Musée d’Orsay, Bibliothèque Nationale de France a París, Museu del Prado o al Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia a Madrid, entre unes altres.

La subhasta està formada per un conjunt d'experimentacions i fotografies no comercialitzades de l'estudi fotogràfic de l'artista que no s'havien vist fins ara, ja que no estan presents en cap de les col·leccions privades i públiques que han conservat el seu llegat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar