loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN delegarà en empresaris privats la tasca de la plataforma Nits Q

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 07 d'abril de 2015

L'Ajuntament de Tarragona no es farà enrere i retallarà l'horari d'obertura a l'Otto Zutz fins a les tres de la matinada. El decret d'alcaldia se signarà en els propers dies, obviant, per exemple, les peticions que havia fet la direcció de Tòtem, en què recomana que s'ho repensessin perquè la mesura era negativa per a tot el sector.

Una imatge d'una xerrada d'agents de la Guàrdia Urbana a empresaris de l'oci nocturn de TGN en el marc de la plataforma Nits Q. / circdetarragona.com

Tot i estar en precampanya, l'assumpte no ha aconseguit entrar en l'agenda de cap dels partits ni dels candidats que es presentaran el proper 24 de maig a Tarragona. Potser si la reducció horària hagués afectat a un altre establiment, llavors potser algú s'hauria animat.

El cert és que cap retret de ningú, tot i que en època de recaptació de vots, posar en qüestió la reducció horària hauria suposat, de retruc, anar en contra dels veïns, i per tant, vots. L'oci nocturn no ha entrat en campanya, de moment.

Canvi de model a Nits Q

La retallada horària posarà de manifest que l'ambient nocturn en alguns punts deTarragona comporta greus problemes, i que , com ja va denunciar la direcció de Tòtem, la plataforma Nits Q potser no haurà fet la feina que havia de fer i es podria entendre que ha fracassat, i que els premis que ha anat rebent per tota Europa no han servit per arreglar un problema que tenia davant de casa.

Segons ha sabut El Circ, el consistori ja ha decidit donar un gir i delegar la tasca que fins ara estava fent aquesta plataforma, i que combinava amb accions del Komando Nits Q per diferents indrets i locals tarragonins. L'aposta per seguir incentivant un oci nocturn i saludable ara anirà en una altra direcció, fugint d'un mètode que ha completat un cicle i que demana renovació.

D'aquesta manera, altres empresaris de la ciutat aportaran la seva experiència i les seves idees per donar una empenta a l'oci i el lleure de nit a Tarragona.

Nou gir, canvi de rumb, diferents estratègies. L'Ajuntament 'externalitzarà' la gestió que fins ara portaven diferents tècnics municipals i la cedirà a persones molt vinculades amb el lleure i l'oci.

Model per definir

El procés, però, resta condicionat a que abans es defineixi quin model d'oci nocturn es vol a la ciutat. Fins ara, cap partit no ha mogut fitxa en aquest assumpte. A més, el consistori, d'una banda aposta per una nova manera de fer funcionar l'oci nocturn, però per l'altra, s'aferra a la llei i limita l'horari a un local del mateix sector.

L'Ajuntament, a més, es troba enmig d'una batalla particular entre locals i continua sense saber com fer de mediador entre acusacions creuades de companys de professió. La recent creada associació de sales de festa de TGN (ASFIST), dins de la qual s'hi troba el mateix Otto Zutz, junt amb el Highland i el 24, tampoc no ha fet, de moment, cap valoració de l'actuació de l'Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar