loader
menu

Ara Tarragona agafa el relleu del PSC i denuncia els cromos d'Abelló a la junta electoral

El Circ dijous, 09 d'abril de 2015

Ja sigui per una cosa o per l'altra, a Tarragona, el debat polític encara gira entorn a la col·lecció de cromos del candidat de CiU, Albert Abelló. El col·leccionable on hi apareixen tarragonins il·lustres encara es manté i es distribueix entre els comerços de la ciutat, i els seus adversaris politics se'n fan creus de que continuï estant al carrer perquè consideren que vulnera la normativa electoral i és "propaganda electoral encoberta".

A l'esquerra, Héctor Álvarez, i al seu costat, el cap de llista d'Ara Tarragona, Emili Rivelles. / ara tarragona

Després de les denúncies del PSC a la Generalitat, qui n'ha agafat les regnes és el partit municipalista Ara Tarragona. El seu cap de llista, Emili Rivelles, ha denunciat el col·leccionable d'Abelló a la Junta Electoral de la Zona, juntament amb l'advocat tarragoní i ara secretari de la formació municipalista, Héctor Álvarez. Ho han fet al Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona, seu de la Junta.

Rivelles ha afirmat que aquesta denuncia la fan “perquè entenem que les regles del joc són per tothom. Trobem realment una vergonya que vulguin fer creure al ciutadà que no s’està fent una campanya electoral a través d’aquesta col·lecció”.

Des d’Ara Tarragona remarquen que “si algú vol ser alcalde ha de respectar les normes, ja que qualsevol polític no està per sobre del ciutadà sinó que ha de ser un ciutadà més”, ha afirmat Emili Rivelles, qui ha volgut destacar el fet que “ha estat un partit com Ara Tarragona el que denuncia aquests fets amb valentia, cosa que altres partits no fan per covardia”.

Àlbum, cromos i pressupost fora de la llei electoral

Tal com ha explicat Héctor Álvarez, Ara Tarragona ha presentat un recurs comunicant al delegat de zona que la coalició de Convergència i Unió vulnera la normativa electoral. Els municipalistes es basen en què “l’àlbum de cromos distribuït per CiU de personatges tarragonins és una eina per vulnerar les prohibicions de la llei en campanya electoral.

Segons la Llei Orgànica de règim electoral general, fixa sobre l’article 53 que des de la convocatòria d’eleccions fins al dia de l’inici de campanya, el proper 8 de maig, no es pot realitzar propaganda electoral, amb excepcions i limitacions”.

Ara Tarragona entén que tant l’àlbum com els cromos realitzen propaganda encoberta vulnerant aquesta prohibició. Segons Álvarez, “malgrat que els logotips de CiU no surten directament als cromos o àlbum, sí hi ha missatges que redirigeixen a pàgines web on hi ha tota la propaganda electoral”. A més, a tot l’àlbum es pot apreciar la fotografia del candidat de CiU manifestant ser el proper alcalde de Tarragona, missatge que els municipalistes consideren que “demana el vot de forma indirecta”.

El secretari general de l’organització també ha volgut destacar que aquesta campanya de CiU tampoc respecta els límits en despesa en campanya electoral: “en les passades eleccions, aquest límit a Tarragona era del voltant de 6.000 i 7.000 euros, però entenem que la despesa de l’àlbum, cromos i distribució que ha comportat vulnera bastament aquest límit”.

Per aquests motius, des d’Ara Tarragona han presentat aquest recurs reclamant la retirada d’aquesta propaganda electoral als convergents. Segons l’advocat, aquesta comunicació per part de la Junta a CiU “és previsible que passi en un període de cinc o sis dies; tràmit que es podria allargar a deu o quinze dies en cas què des de la coalició no assumissin el compliment de la normativa electoral i presentés al·legacions”. Igualment, des d’Ara Tarragona troben important realitzar aquestes denuncies per garantir que el joc democràtic sigui transparent, net, igualitari i participatiu durant tota la campanya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar