loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Guàrdia Civil va expedientar el Ball d'en Serrallonga de TGN per una 'errada administrativa' de l'Ajuntament

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 13 d'abril de 2015

La Guàrdia Civil va obrir un expedient al Ball d'en Serrallonga de Tarragona durant les festes de Santa Tecla de l'any passat. El grup de trabucaires va ser sotmès a una inspecció el mateix dia de la patrona i al febrer d'enguany van rebre una notificació en què se'ls informava que els faltava part de la documentació requerida per fer la sortida de l'entitat.

Foto: facebook del Ball d'en Serrallonga de Tarragona

Des de l'Ajuntament de Tarragona, la regidora de Cultura, Begoña Floría, ha reconegut que tot ha estat per una "errada administrativa dins del propi Ajuntament", i que "ja s'han presentat les al·legacions corresponents". Per això, Floria insisteix en què malgrat que l'expedient se li ha obert al Ball d'en Serrallonga, el grup de trabucaires no en té cap culpa, i que tot es deu a un error en la tramitació dels permisos. "L'Ajuntament de Tarragona té la voluntat de complir sempre amb la normativa. Hi va haver una modificació l'any 2012 i reconeixem que ens hem despistat en la tramitació", ha explicat la regidora.

Floría, a més, ha deixat clar que l'expedient al trabucaires tarragonins no té cap tipus de relació amb els fets que van protagonitzar els Trabucaires de Cardedeu, als qui van imposar una multa de 25.000 euros per fer una trabucada davant de la casa d'un regidor del PP l'octubre de l'any passat: "Tan sols és una qüestió administrativa".

Un cop es resolguin les al·legacions, des del consistori es confia que l'expedient deixarà de tenir efecte. A més, des de TGN també s'ha demanat a la Guàrdia Civil que organitzi a la ciutat un curs de formació per a trabucaires, com va fer el cap de setmana passat a Cardedeu.

El Ball d'en Serrallonga, tranquil

Des del Ball d'en Serrallonga han explicat que la Guàrdia Civil els va fer a una inspecció el dia 23 de setembre de l'any passat i que al cap del temps els va arribar la notificació. "Mesos més tard ens va arribar una petició d'aportació d'informació com a part d'un procés sancionador administratiu referent als permisos de sortida".

El grup de trabucaires indica que "la institució encarregada de sol·licitar aquests permisos a Tarragona és l'Ajuntament de Tarragona. Vam posar en coneixement de l'Ajuntament aquesta situació i l'Ajuntament es va personar en l'expedient assumint-ne la responsabilitat. L'Ajuntament de Tarragona i el Ball d'en Serrallonga van presentar dins del termini legal les corresponents al·legacions aportant arguments per a l'arxiu de la causa i actualment el procediment segueix el seu tràmit sense cap resolució encara ni sanció en ferm".

També deixen clar la bona relació amb la Guàrdia Civil: "La relació del Ball d'en Serrallonga i la Guàrdia Civil sempre ha estat cordial al llarg dels 29 anys des de la recuperació del Ball de Serrallonga de Tarragona, hem tingut inspeccions de la Guardia Civil en diverses ocasions, si bé mai se'ns ha iniciat un expedient sancionador."

I també amb l'Ajuntament de Tarragona: "La relació i col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona han estat en tot moment fluïdes i correctes."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar