loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets del Serrallo tindran nou local la primavera de l'any que ve

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 14 d'abril de 2015

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat el tràmit de licitació del projecte del futur local dels Xiquets del Serrallo, un projecte llargament esperat i que arrencarà de forma visible els propers dies amb les obres d’adequació de l’entorn, a càrrec de l’Autoritat Portuària, i que continuarà al setembre amb la construcció pròpiament del local, a càrrec municipal.

La licitació del projecte de l’edifici serà un procediment obert per valor de 266.369,65 euros previstos en els pressupostos municipals 2015, que se sumen als 190.000 euros de l’adequació de l’exterior, i que sumen uns 450.000 euros. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha informat avui de l’arracada del projecte als responsables de la Colla, amb qui es reunirà personalment demà per acabar de comentar els detalls.

“Sóc conscient que els Xiquets del Serrallo porten anys esperant que el nou local sigui una realitat, un interès que és compartit pel Govern municipal” ha dit Floria. En aquest sentit ha recordat quue “les dificultats per trobar una ubicació idònia propera a l’àmbit Serrallo o barri del Port que complís amb les característiques necessàries per una colla castellera, sumat a la feixuga tramitació administrativa necessària per poder disposar del local triat (que és propietat de l’Estat i que fins la cessió a l’Ajuntament era d’ús compartit amb la Generalitat) ha allargat els terminis més del que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros hagués volgut des d’un inici” .

L'Ajuntament ha obert el concurs per a construir el nou espai de la colla del barri mariner. L'obra hauria de començar al setembre i durarà uns sis mesos

La tinent d’alcalde ha destacat que “el que sí que podem dir és que ara ja estem en un punt on podem comprometre terminis perquè depèn gairebé tot exclusivament del propi Ajuntament de Tarragona”.

L’inici de les obres es contempla pel mes de setembre i té una durada d’uns 6 mesos aproximadament. D’aquesta manera, es preveu que la colla pugui inaugurar local per a la temporada 2016-2017.

Una imatge de l'edifici Fitosanitari, on s'ubiczrà el nou local dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Una imatge virtual de com serà l'entrada. / ajuntament de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar