loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN va permetre una obra il·legal a 100 metres de la porta

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 14 d'abril de 2015

Algú permetria que es fessin obres sense permís a casa seva? La resposta és més que evident. Doncs una cosa semblant li ha passat a l'Ajuntament de Tarragona, i a més, a cent metres de la porta. Es tracta dels acessos al pàrquing de la plaça de la Font, tant el d'entrada, que ve de Cós del Bou, com el de sortida, que enllaça amb el carrer del Portalet.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Durant aquests dies tant l'un com l'altre tornen a estar aixecats perquè les obres que es van fer fa només uns mesos es van realitzar sense permís de l'Ajuntament. Però això no és el més greu. A part que les obres s'estaven fent davant mateix de l'Ajuntament, ningú es va adreçar a la concessionària de l'aparcament per dir-li que aturessin els treballs perquè s'estava danyant l'estètica d'una de les portes d'entrada a la Part Alta.

Obra il·legal davant de casa

L'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament ha reaccionat, però el nyap ja estava fet i havia afectat la part de plaça que està just damunt de l'arena del circ romà. El Circ ha preguntat a l'Ajuntament de TGN les raons per les quals s'havia fet l'obra sense cap llicència i des del consistori han explicat únicament que "van fer una actuació sense tenir el vistiplau de Patrimoni", i que ara havien demanat a la concessionària, Circo S.L., que substitueixi el material "seguint les instruccions que afecten a la Part Alta, i més concretament a la plaça de la Font, que correspon a l'arena del Circ".

Entendre l'antiga Tarraco pel terra

La pavimentació de la Part Alta i de la plaça de la Font tenen un significat, ja que mirant el terra es pot entendre de manera didàctica les dimensions que tenien les tres grans places de l'antiga Tàrraco.

Hi ha tres paviments genèrics, que correspondrien a la plaça de la Font (CIrc Romà), a la plaça del Rei (Fòrum Provincial) i al Pla de la Seu (recinte de culte). D'aquesta manera, el paviment va marcant si ens trobem dins del Circ, del Fòrum o en un espai destinat a lloc de culte. Segons dades del mateix Ajuntament, el nou pla urbanístic (POUM), en el seu article 162, ja fixa les condicions d'estètica, dels materials que cal emprar en les actuacions al nucli antic:

La pedra

A l'hora de les intervencions, segons el POUM, la pedra a utilitzar serà la tradicional emprada a la Part Alta i, si és possible, del mateix origen. Els elements de pedra es col·locaran sense polir i amb acabat rugós tradicional.”

Composició estètica d’acord amb l’edificació existent

S’imposarà aquesta condició als conjunts o nuclis d’interès historicoartístic quan s’hagin inclòs en algun pla especial de protecció, catalogació, etc. En aquests casos, s’imposaran condicions per a mantenir el caràcter de la zona i no s’autoritzaran materials que, per la seva qualitat, textura o color, alterin l’ambient general.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar