loader
menu

CIUTAT

L'enginyer de TGN Ignasi Fabregat rep el Premi DOW 2015

El Circ Ciutat dijous, 16 d'abril de 2015

L'enginyer tarragoní Ignasi Fabregat va ser guardonat amb el Premi DOW 2015, que enguany ha arribat a la seva 37ena edició. Aquesta distinció permetrà a l'enginyer accedir a una posició laboral estructural a Dow, en una de les localitzacions de la companyia a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. En concret, al site de Terneuzen (Holanda).

Foto: Dow Chemical Tarragona

Foto: Dow Chemical Tarragona

“El primer any de la llicenciatura vaig llegir una frase que em va marcar: ‘No pressuposis res, qüestiona-t’ho tot’, i això he fet. Penso que un atribut indispensable per a un enginyer és no donar res per establert si abans no ho ha comprovat per ell mateix”, ha explicat el guardonat durant el seu discurs.

A més, ha apuntat que espera “saber aprofitar aquesta oportunitat, perquè les grans oportunitats no es presenten gaire sovint” i ha finalitzat el seu parlament compartint un lema personal: “no t’has de quedar mirant com canvia el món, sinó que has de ser part del canvi”.

El primer dels parlaments ha estat el pronunciat pel Sr. Anton Valero, President de Dow Chemical Ibérica, qui s’ha referit a la llarga i fructífera col·laboració entre Dow i la URV llençant “un repte conjunt: assegurem-nos que des de Tarragona siguem un factor important en el desenvolupament dels objectius de sostenibilitat de The Dow Chemical Company. Tenim molts tècnics de Tarragona ocupant llocs importants a Dow arreu del món”.

D’altra banda, el president de Dow Chemical Ibèrica ha plantejat en el seu parlament “tres missatges: el primer, que la química creix i creixerà més, un 4,5% en els propers 20 anys segons Cefic; el segon, que la ciència i la tecnologia tenen a les seves mans les solucions als reptes que tenim plantejats; i el tercer, que és el paper de colideratge que la química, amb la universitat, l’administració i la societat en general té en aquest camí que tenim al nostre davant”.

Seguidament ha arribat el torn del Sr. Kepa Díaz de Mendibil, Director de Dow Chemical a Tarragona, qui ha recordat que “la nostra estratègia de futur passa per aportar solucions als reptes globals de la humanitat, partint d’un site segur, fiable, eficient, basat en les nostres capacitats d’investigació i desenvolupament i en la nostra flexibilitat operativa”.

Per això, el director de Dow a Tarragona ha posat en valor que “hem de ser eficients i competitius, i per això tenim tres àrees d’intervenció: la flexibilitat de matèries primeres; l’excel·lència de les nostres instal·lacions i de la nostra organització; i una migració o canvi cap a productes finals cada vegada més sofisticats i d’un major valor afegit”.

En aquest sentit, Díaz de Mendibil ha apuntat com a exemples “dos productes com són Affinity GA que Dow produeix únicament als Estats Units i aquí, a les instal·lacions de la Canonja; i Intune, del qual ens trobem en la meitat de la primera campanya de producció i que es produeix exclusivament al nostre site”.

A més, el director de Dow Tarragona ha exposat que “hem tancat el 2014 amb uns alts nivells de producció a totes i cadascuna de les 10 planes del nostre site, hem arribat a nivells rècord de producció i hem assolit un nivell d’exportació del 75%”.

Juntament amb la producció, un altre element ha centrat el parlament de Díaz de Mendibil: el talent. “L’estratègia a la qual m’he referit abans només és possible gràcies a l’element humà, al talent”, ha especificat, i ha vinculat aquest talent “a la col·laboració entre la nostra companyia i la URV en iniciatives com la Càtedra Dow URV de Desenvolupament Sostenible, el Curs Dow ETSEQ o el propi Premi Dow”.

En l’àmbit de les col·laboracions i abans de finalitzar el seu discurs felicitant el guanyador i finalistes del 37è Premi Dow, el director de Dow Tarragona s’ha referit a “l’acció social de Dow, que es tradueix en una forta vinculació amb la comunitat que ens envolta, com el centre La Muntanyeta, la Fundació Onada, la Fundació Solc o el Festa per a tothom”.

A continuació, els assistents a l’acte han presenciat la ponència titulada “Solucions basades en la ciència per resoldre les necessitats mundials”, a càrrec de la Sra. Ester Baiget, directora comercial de Dow Chemical per a Elastòmers, Elèctrics i Telecomunicacions a la regió EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica).

Finalment ha tancat l’acte el parlament de l’Hble. Sr. Ramon Espadaler, Conseller d’Interior de la Generalitat, qui ha incidit en apuntar que “cal conèixer què tenim al nostre davant i què canvia” per tal de poder oferir millors solucions als reptes. Així mateix, ha exposat que “cal produir més per atendre les necessitats creixents de la societat, però sent respectuosos amb l’entorn, perquè no podem deixar una petjada ecològica insalvable”.

El Premi Dow

Fruit de la col·laboració de Dow i l’ETSEQ, el Premi Dow neix l’any 1978. Valora els mèrits acadèmics i humans així com els projectes professionals i d’investigació dels alumnes que acaben els estudis superiors d’Enginyeria Química a la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow ha passat a ser una oportunitat laboral real.

En aquest sentit, el guanyador del Premi Dow rep una oferta laboral en una posició estructural relacionada amb l’enginyeria química dins del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). A més, el Premi Dow rep una placa commemorativa i, també, la dotació del Premi pot incloure una ajuda econòmica per al desplaçament i instal·lació del premiat en el seu nou lloc de destí laboral.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar