loader
menu

CIUTAT

Només 239 persones participen en el concurs d'idees per donar nous usos al pàrquing Jaume I

Sergi Casado Ciutat dijous, 16 d'abril de 2015

Potser perquè n'estan farts. Potser perquè es creuen que només es tracta d'una manera de guanyar temps. O potser perquè no els interessa.

Foto: cedida

Foto: circdetarragona.com

Menys de l'1 per cent, tant si es descompten els menors de 16 anys com si no. En concret, el 0,21. Aquest és el pobre percentatge de tarragonins i tarragonines que han participat en el concurs d'idees engegat per l'Ajuntament per mirar de donar nous usos a l'espai Jaume I.

Només 239 persones s'han interessat per votar els diferents usos que plantejava l'enquesta de l'Ajuntament. En total, però s'han emès 422 vots (un mateix participant ha votat diferents opcions), i tres entitats de la ciutat també hi han participat. Un 81 per cent s'han decantat per convertir el Jaume I en un espai polivalent d'ús cultural, associatiu, educatiu i de lleure.

"No podem valorar si és representatiu o no perquè participar no és obligatori, però no tenim cap altre element per comparar", ha explicat la portaveu municipal i presidenta d'Aparcaments, Begoña Floría, satisfeta perquè les aportacions d'idees "han generat debat sobre el futur de l'equipament.

En base a l'enquesta, Floría ha detallat que "es descarten altres usos lucratius i marca la línea de treball a l'hora d'iniciar la segona fase".

Seguiment del concurs

A partir d'ara, amb aquestes premisses, es redactaran les bases i es presentarà un estudi tècnic que hauria de recollir els resultats de l'enquesta. "Serà un concurs obert a professionals", ha recordat Floría.

Tots els equips de professionals que així ho desitgin podran presentar aquests projectes i en el termini d’un mes, finals de maig aproximadament, un tribunal municipal, format per tècnics i representats polítics del govern i dels grups municipals, triarà les 5 millors propostes que passaran al tram final.

Els cinc projectes seleccionants rebran una gratificació de 1.500 euros per tal de poder elaborar un avantprojecte que hauran de presentar en un termini de tres mesos.

Finalment, i un cop validada la seva viabilitat, es portaran a exposició pública les cinc propostes, per tal d’engegar un nou procés de votació obert a la ciutadania. El resultat es tindrà en compte en la valoració que farà el tribunal tècnic i de la qual sortirà el projecte guanyador, que tindrà com a premi l’encàrrec del projecte bàsic.

Intel·ligent, mai més

Floría ha reconegut que l'empresa Skyline els havia fet una proposta per tornar a fer intel·ligent el Jaume I, però que la van descartar per la poca fiabilitat econòmica. "Van presentar el projecte sense pla financer al darrere i no ens oferia garanties", ha respost la portaveu municipal.

Les eleccions del 24 de maig i/o el procés judicial podrien entorpir el concurs d'idees i deixar-lo en paper mullat. Pel que fa a la investigació oberta pel Jutjat d'Instrucció número 3 de TGN, la regidora ha afirmat que "es pot actuar", ja que el jutge Antoni Gambón, titular del jutjat número 3, ja n'està al corrent.

En l'esfera política, l'Ajuntament que surti escollit després del proper 24 de maig es trobarà amb l'espai igual, ja sigui el PSC o qui sigui. "El govern té l'obligació de governar i la voluntat és que el procés del Jaume I quedi encarrilat. Hem posat les bases pel futur Jaume I i tots estem compromesos a donar solucions al pàrquing", ha afegit Floría, deixant entreveure que la iniciativa és de l'equip de govern socialista, però amb el vistiplau dels tres altres partits (PP, CiU i ICV-EUiA).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar