loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Festival 'Sota la palmera' tornarà a apostar pels joves creadors de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 16 d'abril de 2015

La cinquena edició del cicle d’estiu Cultura de Carrer a l’Espai Jove La Palmera adopta el format de festival i aplegarà més de 30 espectacles de diferent format del 8 de juliol al 12 d’agost. El Festival Sota la Palmera l’organitza la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona amb el suport i assessorament de Vòrtex Produccions i Genovesa Narratives Teatrals i TAC 12 com a mitjà col·laborador. La Conselleria de Cooperació s’encarrega de la programació del cinema a la fresca i altres activitats com el “Yo pongo internacional”.

Una imatge d'un concert durant el festival de 2014. / circdetarragona.com

El grup Coriola, un dels participants en el festival d'enguany. / ajuntament de TGN

El Cicle Cultura al Carrer és una proposta que fa deu anys que funciona i cinc que ho fa a l’Espai Jove la Palmera (plaça Imperial Tarraco, 1). Enguany els organitzadors volen donar entitat pròpia a les activitats que es fan a l’estiu a l’Espai Palmera per consolidar una programació estable en format de festival que es fa en aquest espai públic.

“El Festival Sota la Palmera és una mostra que proporciona oportunitats d’exhibició i promoció als joves creadors de la ciutat i del Camp de Tarragona. Al mateix temps que ofereix una programació variada d’espectacles aportant propostes artístiques de trajectòria contrastada arreu del país i del panorama internacional”, ha explicat aquest matí la regidora de Joventut, Ivana Martínez en roda de premsa.

23 dies de festival amb 34 activitats gratuïtes

Les activitats es faran del 8 de juliol al 12 d’agost de dimecres a dissabte, a l’Espai Palmera, amb actes previs el 25 i el 27 de juny. Vint-i-tres dies amb més de trenta activitats culturals innovadores, vint-i-sis de les quals han estat programades conjuntament amb joves creadors i vuit amb el Departament de Cooperació del consistori.

El Festival, amb l’’accés lliure, és un exemple de cogestió i coprogramació de l’Ajuntament, els joves i entitats de la ciutat, fet que fomenta el teixit social i cultural de la ciutat”, ha afegit la regidora.

Ll’Espai Jove La Palmera obrirà les portes al Festival Sota la Palmera el dissabte 27 de juny, amb l’espectacle La Batecada, una festa que permetrà visualitzar totes les opcions que ens ofereix l’estiu i que tindrà com a plats forts les actuacions del cantautor Oscàrboles i el grup tarragoní Cultrum.

La programació musical, que es fa els caps de setmana inclou diferents estils, des del funk de Manero Sound System, formació integrada per membres de la coneguda banda Fundación Tony Manero que van triomfar a la nostra ciutat durant el Festival Dixie; el pop dels Coriolà, que van actuar amb èxit a la Mercè el passat setembre; o The Slinghshots, un grup de funk i soul de Barcelona amb molta força que han tocat en els festivals més importants, inclòs el Black Music Festival.

El grup francès Tomy & The Cougars, els bilbaïns Sonic Trash, Les Sueques, que fan pop rock barceloní, Las Sultanas, contundent garage d’Alacant i Soweto amb el seu ska amb tocs reggae desde Barcelona completen els grups internacionals i nacionals.

Grups del territori, cantautors de renom, cinema i un “Yo pongo”

El Festival Sota la Palmera, seguint els criteris d’altres edicions, també vol donar un espai destacat pels grups del territori, que enguany estan representats per cinc dels grups de la província amb més projecció i èxit: Islandia Nunca Quema –un grup amb melodies exquisides que omplen en cada concert-; Ivory –guanyadors de la DO Tarragona de l’any passat-; Satèl·lit –que van ser semifinalistes del concurs Sona 9-; The Issues, que presenten EP i els reusencs Krav Maga.

Els cantautors també tindran un espai destacat en la programació, amb el conegut Marc Parrot, Espaldamaceta i Sílvio Álvarez.

El Vermut Electrònic amb el col·lectiu Party Tunes, que ja s’ha convertit en un clàssic, convertirà altra vegada l’Espai Palmera en una pista de ball amb la música electrònica com a protagonista.

Els dimecres de juliol i agost es farà el cinema a la fresca, que organitza el Departament de Cooperació, amb sis projeccions d’audiovisuals que posaran de manifest la situació actual i el debat de carrer sobre els murs i les fronteres entre la ciutadania. Els dijous es dedicaran a les arts escèniques, amb un cicle destinat a mostrar accions de teatre, dansa, música d’autor o il·lustració dinamitzades per Genovesa Narratives Teatrals.

L’11 de juliol es tornarà a fer, també de la mà de Cooperació, el “Yo pongo internacional”, una activitat on els assistents porten àpats del seu país d’origen i que va ser un èxit en la seva anterior edició.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar