loader
menu

CIUTAT

El 'Nordic Walking' arribarà a TGN el proper 10 de maig

El Circ Ciutat divendres, 17 d'abril de 2015

Tarragona serà la seu el proper 10 de maig d'una prova de Nordic Walking d’entre 10, 15 i 21 quilòmetres, i que forma part del calendari de les 'Nordic Walking Series'. La cursa transcorrerà per l'escollera del Port i està enmmarcada també en la promoció i difusió dels Jocs del Mediterrani de 2017.

La Marxa Nòrdica "és una activitat física i esportiva que consisteix a caminar amb uns bastons especials semblants als utilitzats en l'esquí de fons. La seva pràctica, es fonamenta en el més antic dels exercicis de l'ésser humà: caminar.

Originari dels països nòrdics, es remunta a l'esquí de fons en què el bastó es va convertir en un instrument al servei del desplaçament, emprat també per a l'impuls. La incorporació d'aquests bastons a l'acció de caminar, permet activar el tronc superior i amb això diversos grups musculars, convertint en molt més eficient i saludable l'acció de caminar.

Caminar en tècnica "nordic walking" és més efectiu que caminar sense bastons, ja que l'ús d'aquests elements indueix a una activació del tronc superior simultàniament amb el moviment del tren inferior durant la marxa. A més es tracta d'un exercici d'entrenament de la resistència cardiorespiratòria (exercici aeròbic), s'incrementa el consum calòric, i la freqüència cardíaca respecte al simple caminar i sense nivells perceptibles de fatiga.

Nordicwalkingsvq.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar