loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament multa amb 150.000 euros el propietari de la última casa esfondrada a la Part Alta de TGN

El Circ Ciutat dilluns, 20 d'abril de 2015

L’Ajuntament de Tarragona ha multat al propietari de l'immoble situat al número 11 de Calderers amb 150.000 euros. Es tracta de la casa que va patir un esfondrament el passat 5 de setembre de 2014.

A causa d’ aquest fet i com a mesura preventiva, l’Ajuntament va fer les gestions pertinents per acollir a les 35 persones afectades -unes deu famílies- de sis immobles. La despesa en concepte de reallotjament va suposar a les arques municipals un cost de 27.839, 03 euros.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

A més, els veïns van haver d’estar fora de les seves cases entre 4 i 22 dies, segons els casos. Foren desallotjats del mateix carrer del Calderers, els números 6, 8, 10 i 13, i del carrer adjacent Pere Estuves, els números 4 i 6. El pas públic pel carrer Calderers va restar tancat més d’una setmana afectant a la mobilitat de la zona. En aquells moments es va exigir al propietari que enderroqués amb urgència l’edifici.

En el decret original s’ha resolt el següent:

DESESTIMAR les al·legacions presentades en representació de TANTIFRASAL SL, en data 13 de gener de 2015, contra la proposta de resolució amb data 12 de desembre de 2014, en base al que s’exposa a l’apartat “Fonaments de Dret”, de la present resolució, i confirmar la proposta de resolució de la instructora en els seus termes.

Imposar a TANTIFRASAL una sanció de CENT CINQUANTA MIL (150.000 EUROS), consistent en l’ incompliment del deure de conservació de les edificacions en condicions de seguretat...”. Fins a la setmana passada podien interposar recurs de reposició i a hores d’ara, exhaurit el termini podem ratificar la sanció, ja que no han presentat recurs.

Amb anterioritat als fets mencionats i des del Servei Municipal de l’Habitatge ja es va fer un ban municipal on s’advertia explícitament de la necessitat que els propietaris dels edificis en fessin un manteniment adequat. “L’Ajuntament va advertir reiteradament als propietaris de l’obligació de tenir en bon estat els edificis” afirma Victòria Pelegrin, Tinent d’Alcalde de Llicències. Els advertiments no foren atesos pels propietaris.

Tant mateix, cal recordar que a rel d’aquest succés, s’ha fet un important exercici d’inspecció dels edificis de la Part Alta per determinar la situació de risc potencial que poden presentar i demanar a la propietat la presa de solucions dirigides a evitar situacions de col·lapses com la que va ocórrer al carrer Calderes i, sobre tot, a garantir la seguretat dels edificis, els elements portants, estructurals i/o decoratius, cornises, voladissos i altres per impedir que puguin produir danys a les persones a la via publica o als mateixos immobles i els confrontants.

En aquest sentit, es segueix treballant de forma específica a la Part Alta així com en el conjunt de la ciutat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar