loader
menu

CIUTAT

TGN tancarà el mandat sense les càmeres de vídeo vigilància a la Part Baixa, promeses des del 2007

Sergi Casado Ciutat dimarts, 21 d'abril de 2015

Els quatre anys de mandat passaran d'aquí un mes, i un dels projectes pendents que ja s'arrossegaven del primer quatrienni de Ballesteros tampoc veurà la llum a Tarragona. Són les càmeres de vídeo vigilància que s'han d'instal·lar en una quinzena de carrers de la Part Baixa i a l'entorn del Port.

A l'entorn de les escales del Palau de Congressos també hi ha previstes càmeres. / circdetarragona.com

Tot i que el projecte, de 2007 però revisat, ja està aprovat per part de la Comissió de Videovigilància del TSJC, amb el calendari a la mà, l'equip de govern tarragoní ja no té temps material per complir un dels seus primers compromisos.

"M'agradaria que no fos així perquè és un compromís de llarg termini, però lamentablement, les càmeres encara no estan instal·lades", ha explicat el Tinent d'Alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo. "Hi ha hagut problemes amb el projecte tècnic informàtic, però tot està preparat...", ha afegit el regidor.

Falta de recursos humans

Castillo, a més, ha lamentat els pocs recursos humans de què disposen, i que suposen un fre i un endarreriment a procediments similars als de les càmeres: "No hem pogut reposar les jubilacions. Tenim una estructura administrativa molt minsa i poc dimensionada per tot el que volem portar."

Segons ha assegurat el regidor, el sistema de vídeo vigilància encara no està adjudicat, encara que aquest procés "no seria excessivament llarg". Un cop colocades les càmeres, s'haurien de connectar amb la caserna de la Guàrdia Urbana i comprovar que el sistema funciona de manera correcta, avisar als veïns de la colocació.... En qualsevol cas, gairebé impossible que tot estigui enllestit abans de les eleccions.

Per això, Castillo, que no repeteix en la llista de Ballesteros, assumeix que marxarà i les càmeres que hauran de servir per controlar l'incivisme a la Part Baixa i que van prometre fa vuit anys encara no hi són. "És difícil que arribem, serà una espina clavada perquè és un dels compromisos forts que teníem amb la Part Baixa i no hem complert", ha confessat el màxim responsable de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament.

El president de l'associació de veïns Barri del Port, José Ruiz, lamenta profundament que un compromís fet l'any 2007 encara estigui pendent: "Fa 15 dies em vaig reunir amb l'alcalde i em va dir que tot estava enllestit però que els faltava el permís de la Generalitat. Havia de ser una realitat el primer trimestre d'enguany".

El projecte

Segons el projecte aprovat per part de la Comissió de Videovigilància del TSJC, els aparells es distribuiran en 15 vies pròximes a la zona portuària: 3 al carrer Apodaca; dues a carrers Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió i plaça dels Carros; i una als carrers Reial, Anselm Clavé, Comerç, Plaça de la Pedrera, Barcelona, ​​Arquitecte Rovira i a les escales del Palau Firal i de Congressos.

Les càmeres se situaran tant en fanals com en façanes d'edificis, i la seva altura oscil·larà entre els 3 i els 6,5 metres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar