loader
menu

CIUTAT

La passarel·la a l'alçada de l'Amfiteatre Romà no figura en la llista dels projectes d'Adif

Sergi Casado Ciutat dissabte, 25 d'abril de 2015

Tarragona hauria de tenir dues passarel·les que connectin amb el Miracle. La que enllaçarà el Balcó del Mediterrani amb la zona del Port Esportiu i una altra, a l'alçada de l'Amfiteatre Romà.

Foto: Ajuntament de TGN

La primera, pressupostada en 1,2 ME, a càrrec de l'Autoritat Portuària, ja es va anunciar a principis de març i es preveu que estigui enllestida a finals de 2016. Oxigenarà la ciutat i començarà a trencar barreres mentre no s'alliberi la façana marítima, però no resoldrà el problema d'accessibilitat.

Cal una altra sortida a la platja i el consistori tarragoní la va projectar al costat de l'Amfiteatre Romà, per posar en valor la seva gran joia patrimonial. El projecte, que rondava el milió d'euros, està elaborat des de principis de 2013 i ja es va tractar en la darrera reunió entre l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la Ministra de Foment, Ana Pastor, i a la qual també va assistir el Tinent Alcalde de Territori, Carles Castillo.

En aquella trobada es van pactar millores d'accessibilitat a l'estació de tren, però també es va incloure la segona passarel·la. Des d'ADIF, però, no en tenen constància, que no es preveu cap altra passarel·la més a Tarragona, i que ara mateix estan treballant per fer millores en l'accessibilitat a l'estació, xifrades en uns 6 milions d'euros.

Menys espai de via i més per a aparcaments

El projecte de segona passarel·la es va tractar amb la Ministra Pastor, però el fet que ADIF no en tingui constància no genera confiança dins del consistori tarragoní. "Amb qui parlem nosaltres (de la passarel·la) és amb el Ministeri", ha insisit Castillo. "Amb Adif negociem les millores a l'estació i ara mateix la discussió està a les vies. Nosaltres volem alliberar més espai a la zona de murs per fer-hi aparcaments", ha defensat el regidor.

A la segona passarel·la no s'hi vol renunciar, tot i que a ADIF, que és qui acostuma a dur a terme la gran majoria de les obres que afectin infraestructures ferroviàries, no li consta perquè, oficialment, ningú li ha fet saber.

Aquest algú hauria de ser el Ministeri de Foment, amb qui l'Ajuntament de TGN va emparaular unes reformes a l'estació i que, segons Castillo, també incloien la connexió amb la platja a l'altura de l'Amfiteatre amb la nova passarel·la. Oficialment, però, ADIF no en sap res.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar