loader
menu

CIUTAT

Tarragona gira l'esquena al sobiranisme i al dret a decidir

Sergi Casado Ciutat divendres, 15 de febrer de 2013

Tarragona és la capital més espanyola de Catalunya. S'ha autoproclamat contrària al sobiranisme i el que és molt pitjor i preocupant, també ha tancat la porta al dret al decidir. El ple del consistori venia atapeït de mocions i contra mocions, però, sens dubte les de més càrrega simbòlica han estat les que han defensat, per separat, @Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes, el partit del govern. Tot i que el @PSC s'omple la boca, día sí i día també, de que en el partit coexisteixen diferents sensibilitats, tal com es va poder comprovar en la votació que es va dur a terme en el Parlament, en el què cinc diputats socialistes es van saltar la disciplina de vot i es van adherir a la declaració de sobiranisme, en el grup socialista de Tarragona ha acabat imperat el pensament únic.

Alejandro Fernández, votant. / circdetarragona.com

La bancada socialista, moments abans de votar la moció sobiranista. / circdetarragona.com

Una imatge del ple, amb els regidors convergents Òscar Busquets i Robert Vendrell. / circdetarragona.com

L'alcalde Ballesteros, votant. /circdetarragona.com

El secretari general de l'Ajuntament, Joan Anton Font, fent el recompte dels vots de la moció sobiranista. / circdetarragona.com

Això ha provocat que la moció de CiU, que ha sol·licitat que el sistema de votació es fes de manera nominativa i per separat, i que ha molestat la bancada socialista, no prosperés. Únicament 7 vots afirmatius (CiU + ICV) i 18 negatius. Òbviament, els del @Partit Popular i els de tots els regidors del PSC. Alguns, almenys tres, han hagut de claudicar i s'han hagut d'empassar la directriu fixada des del comandament.

Però si Tarragona ja havia quedat retratada i estigmatitzada arreu del país per ser l'única capital catalana que s'oposa a la declaració sobiranista aprovada pel Parlament (Girona i Barcelona ja ho han fet i tot apunta que Lleida ho farà en breu), més ho serà perquè també s'ha oposat a que el poble decideixi. Es tractava d'una altra moció, defensada pel PSC, però únicament tractava sobre el dret a decidir, un epígraf que la moció anterior de CiU també incloïa. Els convergents, en veure que la seva proposta no havia tingut èxit, s'han acabat sumant al PP (aferrissadament en contra de les dues) per deixar clar que el màxim òrgan de representació de la ciutat no accepta el dret a decidir del poble.

La regidora d'ICV-EUiA, @Arga Sentís, fent ús del sentit comú, s'ha preguntat per què el PSC no ha permès llibertat de vot als seus regidors. De fet, la moció sobiranista tampoc no hauria tirat endavant, però sí hauria servit per escenificar la cohabitació de diferents pensaments dins del partit, els quals, en el ple, no s'han percebut.

Indirectament, una gran victòria del Partit Popular, i sobretot del seu líder, Alejandro Fernández, que podrà treure pit i enorgullir-se de que, oficialment, Tarragona no és sobiranista ni està pel dret a decidir.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar