loader
menu

CIUTAT

Una trentena de tarragonins denuncien la manca de carrils bici amb la pintada d'un petit tram al carrer de l'alcalde

El Circ Ciutat dilluns, 27 d'abril de 2015

Una trentena de tarragonins i tarragonines van participar el dissabte 25 d'abril en una pintada d'un tram de carril bici a l'avinguda Vidal i Barraquer, el carril on viu l'alcalde. Just un dia abans de la Bicicletada Popular, on hi van prendre part més de 9.000 persones.

Foto: Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona

Foto: Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona

Foto: Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona

Segur que bona part dels tarragonins que hi van participar farien ús dels carrils que demanava la trentena de persones reunides davant de la Tabacalera.

De moment, a Tarragona tan sols hi ha uns 10 km de carrils bici, tot i que en serien necessaris uns 40. Això és el que denuncia el grup impulsor de la protesta, i qui, a més, explica que el consistori n'és conscient.

L'acte estava organitzat pel Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona i es va fer en senyal de denúncia, entre d'altres aspectes, perquè l'Ajuntament continua sense garantir cap inversió més per a carrils bici. En concret, en les recents jornades sobre mobilitat que es van celebrar a la ciutat el març passat. "Si no fan el carril bici, fes-ho tu mateix", aquest era l'eslògan.

"Nosaltres i altres grups portem anys reclamant alguna millora en el tema de la bicicleta i els patins a Tarragona, hem participat a les jornades de creació del PMUST, hem intentat participar a la suposada comissió de la bicicleta, hem desenvolupat diversos actes de pressió, etc I el que ens trobem és que al març l'ajuntament fa unes jornades on no garanteix cap inversió en carril bici", ha explicat Carlos Alcalde, un dels membres del grup.

Segons aquest col·lectiu, el consistori hauria d'haver invertit ja més d'un milió d'euros en millorar la mobilitat, d'acord amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUST), amb partides de 560.000 euros pel 2014 i pel 2015. Però el grup denuncia que no s'ha invertit aquestas quantitat i, "això és només una mostra més que les administracions i les grans empreses són les primeres en desobeir o incomplir el que sigui quan els hi sembla", ha explicat Alcalde.

El comunicat del Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona

"Una gran mesura per reduir el consum energètic i fomentar un altre model és la creació de carrils bici. El transport és responsable del 40% del consum energètic a nivell mundial i el 90% prové d'origen fòssil. La major producció de petroli es concentra en uns pocs païssos i molts d'ells sofreixen guerres (Irak, Libia, Siria, etc) on les empreses i els estats es disputen els seus recursos.

Aquests guiats només per interessos econòmics sumeixen en la foscor i la mort a les persones i el planeta. Sovint es diu que els mitjans utilitzats no justifiquen el fí, és evident que les guerres per acumular cada vegada més riquessa en mans d'uns pocs no justifiquen res!
En canvi, els pocs mitjans amb que conta la societat organitzada per transformar en pro del bé internacional han de ser utilitzats.

Nosaltres i altres grups portem anys reclamant alguna millora en el tema de la bicicleta i els patins a Tarragona, hem participat a les jornades de creació del PMUST, hem intentat participar a la suposada comissió de la bicicleta, hem desenvolupat diversos actes de pressió, etc I el que ens trobem és que al març l'ajuntament fa unes jornades on no garanteix cap inversió en carril bici.

Quan segons el PMUST ja s'haurien d'haver destinat als pressupostos del 2014 i 2015 dues partides de 560.000 €. Això és només una mostra més que les administracions i les grans empreses són les primeres en desobeir o incomplir el que sigui quan els hi sembla; el cas del Jaume I, el frau fiscal que cometen les grans empreses, l'estafa de les preferents, la garantia d'una vivenda i un treball digne de la constitució, el dret a la autodeterminació dels pobles, etc.

Per això no ens quedem plegats de mans, ens fiquem a treballar i si cal desobeïm perquè des de la col·lectivitat s'aconsegueixen les coses i d'exemples n'hi ha molts. La PAH, l'ocupació de la delegació de sanitat per la CGT, la Rosa Parks i la lluita dels negres. etc.

És cert que hi ha lluites que no es guanyen però nosaltres pensem que l'única lluita que és perd és la que s'abandona. Per això continuarem lluitant i el 10 de maig omplirem Tarragona de Festa, Reivindicació i Art amb la IIIa Tarracomalet que constarà d'una pedalada/patinada, concerts i un mural."circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar