loader
menu

Abelló proposa el 'Tarragona 52': actes a la ciutat totes les setmanes de l'any

Sergi Casado dilluns, 27 d'abril de 2015

El Teatre Metropol s'ha omplert per escoltar el candidat de CiU a l'alcaldia. Albert Abelló ha donat pinzellades de les principals propostes que han de bastir el seu programa electoral de cara a les eleccions del 24 de maig.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

L'alcaldable nacionalista ha renunciat al faristol i ha apostat per un model de conferència diferent al del seus contrincants, aparentment més àgil, però que ha acabat derivant també en un míting polític.

Quatre notes han estat suficients perquè la resta ho ha posat Abelló en una conferència que en ocasions derivava a monòleg. Però si algú s'esperava que faria alguna proposta 'bomba', doncs no.

Tot i que, segons com es miri, potser sí. "Tarragona 52" és la principal novetat que ha presentat el candidat de CiU. La intenció és que a la ciutat "hi passin coses totes les setmanes de l'any", en referència a les 52 setmanes que té l'any. Abelló vol "que Tarragona estigui de moda", i per això ha suggerit la multiplicació d'esdeveniments a la ciutat, amb actes que organitzarien les entitats i els diferents col·lectius de la ciutat, i amb tot el suport de l'administració municipal.

Més que la qualitat, el candidat de CiU ha deixat entreveure que el més important és que a la ciutat hi passin coses cada setmana.

I al marge de canviar el #rock&roll pel #despertemtgn, fins aquí les grans novetats d'Abelló durant la conferència.

Ocupació

L'ocupació i l'economia també són punts importants, com a qualsevol partit en la conjuntura actual. CiU proposa una finestra única per a l'empresari, bonificació als autònoms de nova creació i donar incentius a les empreses de fora que es vulguin instal·lar a Tarragona fent que no paguin llicència d'activitats el primer any.

Són mesures positives, tot i que algunes ja les aplica el govern estatal, com és el cas dels ajuts als autònoms, i d'altres, el propi Ajuntament ja les hauria d'estar aplicant, com va anunciar l'alcalde Ballesteros fa dos anys.

Tot i que no ha entrat al detall en totes, Abelló també ha promès subvencions als empresaris i comerciants que vulguin renovar els seus establiments i als que contractin tarragonins majors de 45 anys que faci més de dos anys que no reben la prestació.

Ha denunciat que la inversió que s'hagi fet fins ara en polígons industrials hagi estat només de 25.000 euros durant el 2014 i ha clicat l'ullet al Port: "Tarragona és el que és el Port".

Més activitat als barris i més neteja

Juntar "emocionalment" els barris amb el centre és un altre dels eixos del seu programa, en què, també destaca l'atenciò a les persones amb pocs recursos. L'alcaldable tarragoní s'ha compromès a revisar l'índex d'atur a la ciutat abans de cada plenari, en una mostra que té molt present els tarragonins que pateixen. "

També promet una Tarragona més neta, després de fer-se'n creus que amb 23 milions d'euros que costa anualment el contracte de la neteja, la sensació continuï sent que la ciutat està bruta.

Aparcar a TGN per 3 euros/dia i Illa Corsini

El candidat convergent també ha recollit les propostes que va fer fa unes setmanes. L'una, que a Tarragona es pugui aparcar per 3 euros al dia; i l'altra, crear l'Illa Corsini i transformar tot l'entorn del Mercat Central en zona de vianants.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar