loader
menu

CIUTAT

L'àrea d'urgències de l'hospital Joan XXIII tornarà a estar un any d'obres

El Circ Ciutat dimarts, 28 d'abril de 2015

Les obres d’ampliació i reforma de l’àrea d’Urgències de l’hospital Joan XXIII començaran aquesta mateixa setmana i el seu termini d'execució és d'uns 12 mesos. Els treballs, que seran ja els últims, compten amb una dotació econòmica en obra civil per part del CatSalut de 2.160.000 euros.

Foto:Comunicació ICS TGN

L’actuació comprèn la reforma de 1.595 m2, diferenciada en dues etapes, i servirà per adequar l’espai d’atenció als malalts de major complexitat (els nivells I, II i III) i l’àrea d’observació. S’actuarà en 21 boxos d’urgències, 10 boxos d’observació, 1 sala d’espera, 2 boxos de crítics –un d’ells per a politraumàtics-, 1 sala de radiologia i la reubicació del tercer quiròfan de cirurgia major ambulatòria (CMA). També es remodelaran les zones d’administració i magatzems.

Durant la primera etapa, que comença aquesta setmana i durarà uns 4 mesos, s’actuarà principalment sobre les sales de radiologia i els espais provisionals que s’han de crear, i en la segona etapa, a partir de l’agost, d’uns 8 mesos de durada, es traslladarà tota l’activitat del servei a la part nova d’urgències inaugurada el 2010 (on s’atenen els nivells IV i V, més banals, i les urgències pediàtriques), mentre es realitza tota la reforma de la part vella.

Amb aquesta nova actuació, s’aborda la remodelació de la part més antiga de les actuals Urgències i es completa el projecte iniciat l'any 2010, amb la primera reforma.

Ara es guanyarà tant en confortabilitat com en qualitat assistencial i es renovaran equipaments i s’ampliaran alguns espais d’assistència, passant per exemple de 1 a 4 boxos per atendre els malalts crítics i 2 boxos nous per a aquells pacients que requereixin aïllament.

La Gerència i la Direcció de l’hospital demanen comprensió i col·laboració a la ciutadania mentre durin les obres per les molèsties que puguin ocasionar, però posen de manifest que el resultat final serà un guany molt important per als usuaris, els treballadors, la ciutat i el territori de referència del centre sanitari.

També recorden que per a les urgències menys complexes, la ciutadania té al seu abast l’assistència urgent que es dóna en els centres d’atenció primària del territori, tot i que l’Hospital Joan XXIII seguirà atenent a tothom que arribi a Urgències com fins ara.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar