loader
menu

CIUTAT

Detenen a Reus dos directius més de Sagessa en el marc de l'operació Innova

El Circ Ciutat dimarts, 28 d'abril de 2015

Els prop de trenta registres ordenats pel Jutjat d'Instrucció números 3 de Reus han provocat ja 9 detencions en el marc de la investigació del cas Innova.

Ja són 9 els detinguts, entre ells, la primera Tinent d'Alcalde de Reus Teresa Gomis (CiU), el director i el gerent de Sagessa, i l'ex director de l'hospital Sant Joan de Reus

Els últims han estat dos càrrecs més de l'empresa Sagessa: el seu director d'aprovisionament i logística i el director econòmic financer.

Foto: Marc Càmara/ Cadena SER

Els registres s'han fet de forma simultània als partits judicials de Reus, Amposta, Tarragona i Valls. Com a resultat d’aquests registres s’han detingut un total de 9 persones que passaran a disposició judicial els propers dies (no es descarta que hi hagi més detencions).

Els detinguts són:

Teresa Gomis, primera tinent d’alcalde de l’ajuntament de Reus

Joan Mª Benet, gerent de l’empresa Sagessa

Enric Agustí Farré, director general de Sagessa

Lluís Nualart, ex director Hospital Sant Joan de Reus

José Augusto García Navarro, ex director general de Sagessa

Luís Márquez Álvarez, empresari Traider S.L

Miguel Ángel Puig Tarrech, director gerent d’Activa Mutuas

Antonio Foz Bosch, director aprovisionament i logística de Sagessa

Carles Abelló Pellicer, director econòmic financer de Sagessa


Les entrades i registres s’han fet en diversos llocs, entre els quals a la unitat administrativa de l’Hospital Sant Joan de Reus, (on s’hi ha dirigit la comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat).

També totes les seus del grup Sagessa; a l’Hospital comarcal d’Amposta; a l’Ajuntament de Reus; a l’Ajuntament de Cambrils; a l’Institut Pere Mata de Reus; a l’empresa Activa Mutuas 2008 (a la seva seu de Tarragona); a l’empresa Ambulàncies Reus així com en altres empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus i en els domicilis de les persones implicades.

També s’ha requerit documentació en altres empreses privades i a l’Ajuntament de Torre de l’Espanyol.

La última diligència del dia ha estat l'entrada i registre a l'Ajuntament d'Amposta en presència de l'alcalde de la localitat. L'entrada a l'ajuntament s'ha acordat per part del jutge després de la documentació trobada durant el matí a l'hospital comarcal d'Amposta.

Les diligències practicades avui formen part de la peça 4 del conegut com a cas Innova (peça que afecta a l’Hospital de Reus i que està declarada secreta) que s’està instruint en el jutjat nº 3 de Reus i els delictes que s’estan investigant són: falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals.

De tota l’operació se n’està fent càrrec la Guàrdia Civil de Tarragona, sota la direcció del jutjat de Reus, que ha desplegat més de 100 efectius per a dur a terme les diligències realitzades avui.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar