loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Concurs Internacional de Focs de TGN perd atractiu en el seu 25è aniversari

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 29 d'abril de 2015

El Concurs Internacional de Focs Ciutat de Tarragona d'enguany mantindrà els quatre dies de durada. Se celebrarà de l'1 al 4 de juliol i i comptarà amb una pirotècnia de Bergantino (Itàlia), una de Burjassot (València), una de Benicarló (Castelló) i una de Saragossa, que serà la primera a disparar des de la punta del Miracle.

Cartell del concurs d'enguany, obra de la tarragonina Noemí Rossell. / ajuntament de TGN

Tot i que el certamen celebrarà el seu 25è aniversari, l'edició que el commemorarà no tindrà res d'especial.

Els quatre dies de concurs de Tarragona (recuperats fa només dos anys després de l'esperpent de tres dies de 2012) es queden petits al costat de concursos internacionals que van nèixer junt amb el d'aquí, com el de Bilbao, que enguany també celebra les noces de plata i ho farà amb un certamen de 9 dies, més del doble que el concurs de TGN.

En un moment en què tothom aprofita els aniversaris més significatius d'un esdeveniment per ampliar-ne la difusió i engrandir-lo, el Concurs de Focs de Tarragona farà 25 anys amb una edició que, a priori, no tindrà res d'extraordinari.

La pèrdua d'atractiu que ha perdut el Concurs de focs tarragoní també es manifesta en el número d'empreses pirotècnies que s'hi han presentat. Enguany, en una edició que hauria de ser especial, només 15 (10 d'àmbit estatal i cinc estrangeres), quan fa 7 o 8 anys, la llista s'apropava a la trentena. Eren anys en què el concurs de focs havia aconseguit el sisè dia i guanyava projecció internacional.

La retallada aplicada pel govern de Ballesteros, passant dels sis dies a només tres, i sense concurs, i després recuperant la quarta jornada, han fet que el concurs tarragoní hagi perdut prestigi i pes dins de l'escena pirotècnica internacional.

Una opció per guanyar durada hauria estat recuperar l'anomenat "Campió de campions", un concurs de cinc dies amb la participació dels guanyadors dels darrers cinc anys, tot i que l'Ajuntament ho va desestimar fa anys perquè no s'ajustava a la conjuntura econòmica actual.

Quatre dies és, de moment, la durada que pot assumir el consistori, que destinarà uns 100.000 euros pel certamen d'enguany.

La imatge del cartell és obra del dissenyadora tarragonina Noemí Rossell.

L'ordre de les pirotècnies

Dimecres 1 de juliol: PIROTECNIA ZARAGOZANA S.A. Saragossa

Dijous 2 de juliol: PIROTECNIA HERMANOS CABALLER S.L. Burjassot (València)

Divendres 3 de juliol: PIROTECNIA TOMAS S.L. Benicarló (Castelló)

Dissabte 4 de juliol: A.P.E. PARENTE ROMUALDO Bergantino (Italia)

El Concurs segueix comptant amb el suport, l’aposta i la sensibilitat que han demostrat els col·laboradors com són els Ajuntaments de Granollers i Bilbao amb qui el concurs de Tarragona comparteix part dels premis i premiats; als patrocinadors, Repsol i Ematsa; a l’Associació de Restauradors de la Part Alta (que manté els seus Sopars sota els Focs, al passeig de les Palmeres per 7è any consecutiu) i la ciutadania en general, que sempre ha demostrat el seu interès i recolzament en aquest concurs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar