loader
menu

CIUTAT

'Xiringuitos' de primera, i de segona

Sergi Casado Ciutat dissabte, 02 de maig de 2015

Ja fa un mes que va ser Setmana Santa. El mateix temps que fa que està obert el Pepe's & Lugano, l'únic 'xiringuito', dels tres previstos, a la platja de l'Arrabassada. Es va inaugurar a corre-cuita el mateix Divendres Sant per la tarda, només unes setmanes després que el de la Savinosa, que ja havia obert portes i va permetre, fins i tot, que l'alcalde de Tarragona s'hi fes la foto.

Una imatge d'avui, 2 de maig, del xiringuito que encara no pot obrir. Està tocant a la finca de la Savinosa. / circdetarragona.com

El xiringuito que ja funciona des de Setmana Santa. / circdetarragona.com

El primer que es veu en arribar a l'Arrabassada, propietat de l'adjudicatari del que ja està obert. / circdetarragona.com

De les tres previstes a l'Arrabassada, dues pertanyen a un mateix adjudicatari, una de les quals ja està oberta des del passat 3 d'abril. A més, aquest mateix adjudicatari gestiona també el 'xiringuito' de la Savinosa.

L'altra guingueta projectada a l'Arrabassada, la més propera a la finca de la Savinos, va ser adjudicada a una altra empresa, Nova Estrella, però encara no ha pogut obrir perquè les obres al seu local no han anat al mateix ritme que al xiringuito que ja funciona.

El preu total de l'adjudicació de totes les guinguetes és d'uns 445.000 euros, a 12 anys. Nova Estrella n'explotarà una, i les altres, a la que ja opera a la Savinosa i també a l'Arrabassada.

Obres a ritmes molt diferents

El Circ ha consultat a l'Ajuntament i ha preguntat els motius de l'endarreriment en l'obertura de la guingueta de Nova Estrella. El seu ús i la seva explotació van ser adjudicades al mateix temps i amb les mateixes condicions que la resta d'adjudicataris. "Si no ho han fet, és perquè no han volgut. A la Savinosa i a l'Arrabassada ja han obert i tenen les claus des del 3 d'abril", han assegurat fonts municipals.

"Que tenim les claus el 3 d'abril és mentida, perquè només cal veure com estava el nostre local el dia que va inaugurar l'altra guingueta. Estava vallat, amb forats i ple de runa. L'Ajuntament és qui havia de seguir les obres. No estava acabat", han assegurat al Circ fonts de l'empresa adjudicatària.

Amb unes imatges del mateix 3 d'abril, i que trobareu en un document adjunt, l'empresa adjudicatària demostra que el ritme de feina a les guinguetes no va ser el mateix.

La presència física a l'obra també 'sumava' punts

De l'obra, se n'encarrega i en fa el seguiment l'Ajuntament, d'acord a una concessió, tot i que la presència física a l'obra també 'sumava' punts. Des del consistori no ho neguen. En altre paraules, que si s'estava més al damunt de les obres, doncs molt millor per al propietari.

Una mica extrany tot plegat. L'empresa que encara no pot obrir es pregunta per què tanta celeritat amb una i tan poc amb l'altra.

Ara, a més, acaba de trobar un nou obstacle: la seva asseguradora no el cobrirà si abans no té una llicència d'activitats. Però per poder fer-la , abans cal que l'Ajuntament recepcioni l'obra, és a dir, que l'empresa constructora 'retorni' l'obra acabada a l'administració, en aquest cas, municipal.

L'obra no està recepcionada i l'Ajuntament no els fa cas

L'Ajuntament de Tarragona ha explicat que l'obra encara no està recepcionada perquè es vol fer conjunta, un cop també s'acabi l'última guingueta del passei projectada, encara en obres.

Però ara mateix hi ha una guingueta que podria estar oberta, però no ho està perquè l'Ajuntament no atèn els seus adjudicataris. Fonts de Nova Estrella han explicat al Circ que el consistori encara els reclama el cànon de 2014; una quantitat que ells diuen que ja es va abonar l'any passat i per la qual tenen presentat un recurs des del mes de febrer.

Denuncien el menysteniment de l'Ajuntament. Ja es van perdre Setmana Santa i ara també el pont de Maig. No estan tenint els mateixos drets que la resta d'adjudicataris i, a més, volen saber qüestions cabdals per a un empresari perquè tenen dubtes: "Els estic preguntat si puc obrir sense acta de recepció, sense llicència i sense assegurança, com creiem que està funcionant l'altra guingueta, però no ens responen, i això que també ho hem presentat via registre a l'OMAC", han afirmat al Circ fonts de l'empresa.

Casualment, l'Ajuntament els acaba de citar el proper dilluns 4 de maig.


Documents

Evolució guingueta Nova Estrella TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar