loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Repsol 'apadrinarà' el 30è aniversari de l'Àliga de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 04 de maig de 2015

L’actual Àliga de Tarragona compleix 30 anys. L’any 1985, el Ball de Diables de Tarragona, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, va dur a terme un projecte de recuperació d’aquest element del Bestiari a les Festes de Santa Tecla.

D'esquerra a dreta, Jordi Albe, Josep Bertran i Albert Puñet. / repsol

L'Àliga de Tarragona. / circdetarragona.com

No es pot comprendre el que avui és l’Àliga de Tarragona sense conèixer aquests orígens. És l’evolució de la disbauxa del foc i la irreverència dels Balls Parlats a esdevenir una figura clau del Bestiari Popular Català. Els diables i els aliguers han tingut el mèrit de transformar l’element més solemne i protocol·lari de la imatgeria tradicional en un referent simbòlic i emocional ineludible en la nostra Festa Major, a la vegada que ha esdevingut un exemple de participació popular mitjançant la Baixada de l’Àliga, un acte únic en el calendari festiu de la ciutat i del territori.

En aquests trenta anys l’Àliga, com la pròpia Festa, ha evolucionat constantment i a dia d’avui és molt més que un element del Bestiari, ja que està present en molts altres actes i activitats de la ciutat. Repsol referma el seu compromís amb la cultura tradicional i popular i amb el ball de Diables tot donant suport a aquesta efemèride en esdevenir patrocinador principal del 30è aniversari de l’Àliga de Tarragona.

La col·laboració de Repsol amb el Ball de Diables de Tarragona permetrà la realització de molts actes de l’aniversari com els ja anunciats: concurs d’idees pel disseny de la samarreta de la Baixada de l’Àliga, la sortida extraordinària a Barcelona per les festes de Sant Josep Oriol o els vídeos “La Meva Àliga”, que expliquen les vivències personals amb l’Àliga de persones no vinculades a l’entitat, així com molts altres que en les properes setmanes s'aniran anunciant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar