loader
menu

El PP de TGN vol instruir la Guàrdia Urbana en la lluita contra el yihadisme radical

El Circ dimarts, 05 de maig de 2015

El PP de Tarragona ha tornat a emprar el seu discurs més radical i ha relacionat altre cop el terrorisme yihadista amb Tarragona i els seus voltants. El candidat popular a l’alcaldia, Alejandro Fernández, ha assegurat que “la prevenció contra el yihadisme serà prioritària per tal que els tarragonins puguin dormir tranquils”, i ha presentat una sèrie de propostes dirigides a la Guàrdia Urbana que posarà en marxa en cas d’aconseguir l’alcaldia el proper 24 de maig.

Foto: circdetarragona.com

Alejandro ha repassat totes les informacions relatives al salafisme radical i yihadisme a les nostres comarques que s’han publicat darrerament als mitjans de comunicació (adjuntem dossier), recordant que “aquesta amenaça no és una invenció, perquè s’ha publicat; existeix i s’ha d’investigar. Són informes que han sortit als mitjans de comunicació, dels Mossos d’Esquadra i dels Cossos de seguretat de l’Estat. Estem davant d’una amenaça real que està a casa nostra, instal·lada a poblacions molt properes”.

Segons ha explicat, “quan parlem d’una Tarragona lliure de jihadisme estem dient que des d’un ajuntament com el nostre alguna cosa es pot fer. La primera cosa que es pot fer és l’acceptació del problema, perquè si tu el negues, aquest acaba sortint a la superfície”.

No volen que s'obrin noves mesquites, i més control a les ja existents

Per a Alejandro, “si més de la meitat de les mesquites salafistes estan instal·lades a Catalunya, hem de vigilar molt les ja existents i impedir la instal·lació de noves”. Per això “defensem una moratòria per impedir que s’obrin noves mesquites i la investigació d’aquelles mesquites que puguin ser irregulars, que moltes vegades s’amaguen darrere del concepte de Centre Cultural”.

A més “defensem una vigilància exhaustiva de la mesquita que ja està legalitzada. No parlem de tancar-la, només la tancaríem en el cas que es pogués constatar la presència d’una doctrina salafista en els missatges que allà s’hi envien”.

Respecte les noves propostes, Alejandro ha explicat que “la Guàrdia Urbana no té competències directes en la lluita antiterrorista, però sí que es considera policia judicial i també policia d’informació. És important, a través de la Junta de Seguretat Local, la cooperació amb la resta de forces i cossos de seguretat que sí tenen aquesta competència”.

“Qui està al carrer i qui entra als comerços és la Guàrdia Urbana, i per això creiem necessari aquest paquet de mesures. Volem una Tarragona lliure de jihadisme i des de l’Ajuntament també podem treballar perquè així sigui”, ha afegit.

El cap de llista popular ha recordat que "volem ser la primera ciutat catalana que pagui, a través de l’IPA (International Police Asociation), formació als Guàrdies Urbans que ho sol·licitin per aprendre tots els sistemes de lluita contra el yihadisme. El curs és necessari com a mesures d’autoprotecció. "

Si el PP governa o és decisiu, apostarà per potenciar la Unitat de Policia Administrativa amb 10 agent més i amb un 25% més de pressupost. "Són el responsables de la investigació que alguns comerços i centres religiosos estiguin finançant de terrorisme internacional. Aquesta unitat necessita un increment de recursos i personal per fer la seva feina", ha manifestat el candidat popular.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar