loader
menu

CIUTAT

Les 'trampes legislatives' han espantat més de 70 empreses que volien obrir a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 05 de maig de 2015

Més d'una setantena d'empreses d'arreu han descartat instal·lar-se a Tarragona en els darrers anys. Principalment, per les 'trampes legislatives' que posa la mateixa administració, en aquest cas, la Generalitat. Això és el que ha denunciat la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET), que ha fet públiques les queixes de la Junta de Propietaris i Compensació dels Plans Parcials 9 i 13, que continuen sense veure moviment en la zona.

Foto: Coordinadora d'Entitats de TGN

Foto: Coordinadora d'Entitats de TGN

La Junta de Compensació manifesta que fa més de deu anys que intenten dinamitzar comercialment aquests terrenys per tal que s’estableixin negocis, amb la qual cosa es crearien llocs de treball i riquesa a la zona.

Afegeixen que "més de setanta empreses han mostrat el seu interès als propietaris per instal·lar-se, però de moment ha estat impossible". La raó és que es troben enmig d’una “trampa legislativa” que no els permet avançar.

Els propietaris acusen la Generalitat d’haver posat en marxa una llei “massa restrictiva” que impossibilita que s’obrin negocis ja que “tot i que el sòl és d’ús comercial, existeix la necessitat també que el terreny tingui la consideració de Trama Urbana Consolidada (TUC).

"Això ens afecta una barbaritat, perquè ja hi ha moltes empreses que han desistit i han acabat marxant fora de Catalunya, amb tot el que això suposa per a Tarragona i especialment per als barris de Ponent”, han explicat Diego Reyes i Àngel Pozo, en nom de la Junta de compensació, i que asseguren que "de moment no han aconseguit res perquè alguns dels representants de l’administració autonòmica estan posant pals a les rodes."

Els propietaris dels terrenys van explicar que l’Ajuntament (tant en l’època de Ballesteros com amb Nadal) els ha mostrat el seu suport.

De fet, el plenari ha aprovat en els darrers mesos (amb la unanimitat de tots els grups municipals) algunes mesures encaminades a buscar una solució, com un ‘Pla de Millora Urbana’ per aquests plans parcials i fins i tot la presentació d’un contenciós administratiu contra la Generalitat per aquesta qüestió.

El president de la Coordinadora, Ángel Juárez, ha lamentat que "en els temps que corren, i amb la quantitat de gent que necessita una feina, més de 70 empreses no hagin pogut obrir les seves portes a Tarragona per una llei exclusiva de la Generalitat. És innacceptable que hi hagi gent que ho està passant malament i la ciutat estigui perdent oportunitats per qüestions purament burocràtiques”.

Juárez ha assenyalat que “demanarem explicacions urgents a la Generalitat. Volem que ens expliquin què està passant exactament i per què aquests terrenys continuen sense activitat després de tants anys”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar