loader
menu

CIUTAT

Repsol invertirà 25 ME en una unitat de polietilè que funcionarà amb una tecnologia innovadora

El Circ Ciutat dimarts, 05 de maig de 2015

Repsol té previst iniciar al juny els treballs per a emprendre la construcció de la seva nova unitat per a la fabricació de polietilè lineal metal·locè al seu complex petroquímic de Tarragona. Es tracta d'un polietilè d’alta densitat amb excel·lents propietats òptiques, de brillantor i transparència, i mecàniques pel que fa a flexibilitat i alta resistència a la punció, esquinçat i baixes temperatures, per la qual cosa és idoni per al seu ús com a film per a embalatge.

Instal·lacions de Repsol. / circdetarragona.com

Aquesta serà la primera unitat que produirà aquest material fora dels Estats Units amb la innovadora tecnologia de Chevron Phillips Chemical, gràcies a l'acord de llicència tecnològica assolit entre Repsol i aquesta companyia l’any 2014.

Aquesta nova inversió està integrada dins el paquet de mesures destinades a augmentar la posició competitiva de la companyia, planificades entre 2014 i 2016.

Aquesta nova planta de polietilè metal·locè forma part de l'estratègia de la companyia per a centrar-se en productes diferenciats que permetin a Repsol, com a productor europeu, competir davant de les importacions de polietilè d'alta densitat provinents de zones amb accés a matèries primeres de menor cost que, el 2014, van representar en productes com el polietilè d'alta densitat més del 40% del consum a l’Estat espanyol.

La construcció d'aquesta unitat implica l'aturada de la planta de polietilè d'alta densitat de Repsol a Tarragona durant un període de tres mesos, atès que ambdues produccions comparteixen instal·lacions i equips crítics. No obstant això, per tal d'evitar estar tres mesos seguits sense produir, Repsol ha planificat dividir la parada en dues fases d’un mes i mig cadascuna.

Atès que aquesta parada es va planificar a finals de 2014, per tal de complir els seus compromisos contractuals i en previsió dels consums mitjans històrics dels clients regulars, Repsol ha enviat a tots els seus clients una confirmació expressa del volum de polietilè d'alta densitat que té previst subministrar individualment. Per aquesta raó, tot i el difícil moment que travessa el polietilè d'alta densitat a Europa, la companyia no té previst declarar força major.

En planificar part dels treballs de construcció de la unitat de polietilè metal·locè mentre la planta de polietilè d'alta densitat continua en funcionament, la divisió Química de Repsol emprèn un repte d'una extraordinària complexitat tècnica. Tenint en compte això, la companyia ha prioritzat tots els aspectes referents a la seguretat de les persones i de les instal·lacions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar