loader
menu

ERC apadrina el naixement de la plataforma independentista 'Tarragona Sí'

El Circ dimecres, 06 de maig de 2015

La candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya apadrinarà el naixement de la plataforma independentista "Tarragona SÍ". La formació que encapçala Pau Ricomà, i que concorre als comicis del 24 de maig en coalició amb Moviment d’Esquerres i Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC), donarà suport al manifest que donarà nom a la plataforma ciutadana que defensa el procés cap a la independència de Catalunya.

Aquest document l’han signat ja diverses persones de diversos àmbits de la ciutat de Tarragona i està obert a qui vulgui adherir-se.

Els signants del manifest es constituïran com a plataforma “Tarragona Sí”, que defensa la independència de Catalunya com "una aspiració legítima del poble català d’acord amb el dret d’autodeterminació dels pobles reconegut en els tractats internacionals" i s’adhereixen a aquests principis, inclosos en el programa de la candidatura republicana a les eleccions municipals del 24 de maig.

La “Festa del manifest” se celebrarà davant del Pòsit de Pescadors, al Serrallo, i hi haurà música, animació i una sardinada per a tothom qui assisteixi. En el transcurs de la festa es llegirà el manifest.

ERC considera que “Tarragona, amb fidelitat a la seva importància històrica, ha de desenvolupar un paper protagonista en la futura República Catalana, per la qual cosa es fa imprescindible que el seu Ajuntament, la institució que té el paper polític representatiu de la globalitat de la població, s’impliqui activament en totes les accions que reforcin el camí cap a la Independència”.

Aprofitar el pes "simbòlic" de la ciutat

La formació republicana també entèn que “el futur de Tarragona s’ha de construir a partir d’allò que la fa singular: el seu pes simbòlic com a ciutat catalana, la dignificació del magnífic entorn natural, la posada en valor del seu patrimoni cultural, la presència de la Universitat, principal motor de coneixement, que es fixi com objectiu ser un pol al Sud d’Europa de la transformació energètica que hem d’afrontar urgentment”.

Segons ERC, "Tarragona ha d’afrontar una sèrie de necessitats no resoltes, com la poca cohesió entre les diferents zones de la ciutat, l’atenció a les persones més vulnerables, les dificultats d’alguns sectors productius com el comerç de proximitat, el mal estat dels polígons industrials i la discriminació inversora a que l’estat espanyol ens ha sotmès respecte a infraestructures que ens són imprescindibles pel progrés econòmic de a població”.

Finalment volen “una ciutat amb un urbanisme i una mobilitat amables, amb implicació de l’Ajuntament en aquells àmbits que més afecten a les necessitats de les persones, com l’educació i la salut, en la que les entitats i els particulars es corresponsabilitzin de les decisions que els afecten, on la participació ciutadana i la transparència siguin la norma, i que contempli la cultura com a eix transformador de la ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar