loader
menu

Ciutadans presenta el seu decàleg per a Tarragona

El Circ dijous, 07 de maig de 2015

Ciutadans ha estat l'últim partit de Tarragona en presentar la seva candidatura i els seus eixos programàtics de cara a les municipals. En la seva posada de llarg, el candidat, Rubén Viñuales, ha manifestat que “la prioritat serà invertir en el major patrimoni de la ciutat: les persones”. També que “Tarragona necessita un projecte integral de ciutat connectada”.

Viñuales ha valorat la importància del “projecte, per sobre dels personalismes”. A més, s'ha mostrat “segur i amb força, però alhora amb humilitat i sensatesa” i ha convidat als tarragonins a “acompanyar a C’s en el projecte d'una Tarragona millor i per a les persones.”

El número 1 ha declarat que “ve una ona de frescor que ningú podrà parar a Tarragona, Catalunya i Espanya” i s'ha referit a C’s i el seu líder Albert Rivera com “l'anhel de canvi que molts esperàvem per deixar enrere la vella política”. Per això, Ciutadans de Tarragona ha presentat un decàleg amb 10 propostes per revitalitzar la ciutat.

El mateix Viñuales ha presentat les 30 persones que formen la llista i ha volgut mostrar el seu agraïment públic “perquè sense aquest meravellós equip no seríem el que som”, ha afirmat.

L'acte s'ha celebrat al col·legi d'advocats de Tarragona davant d'unes 200 persones, entre les quals l'eurodiputat Juan Carlos Girauta, qui en la seva intervenció ha assegurat que "la ideologia nacionalista és destructiva".

El decàleg de Ciutadans

1. TRANSPARÈNCIA, DEMOCRÀCIA Y EFICIÈNCIA

Facilitar l’accés a la informació a través de la publicació dels comptes, els contractes públics i uns pressupostos participatius. Crearem canals permanents de participació ciutadana i potenciarem la figura del regidor de barri. Eficiència en les administracions mitjançant l’evitació de duplicitats, la lluita contra la corrupció i amb una regulació salarial dels càrrecs electes.

2. SEGURETAT I CIVISME

Modernització i especialització de la Guàrdia Urbana: POLICIA DE BARRI, UNITAT DE MEDI AMBIENT I AGENT CÍVIC. Sense ser policies, esdevindran una unitat integrada dins la Guàrdia Urbana amb funcions dissuasòries i PEDAGÒGIQUES.

3. TARRAGONA. PROJECTE URBÀ

TABACALERA: traslladarem les oficines i dependències municipals a l’edifici. Les característiques de la Tabacalera permeten un estacionament de vehicles més fàcil, l’accés amb transport públic i apropa l'ajuntament als barris.

BANC D’ESPANYA: situat en un lloc estratègic i cèntric, com a Oficina de Turisme de la ciutat amb equipaments complerts com atenció al turista, sala polivalent i diferents exposicions de la ciutat

PREVENTORI SAVINOSA: alliberar una via de comunicació entre les platges de l’Arrabassada i la Savinosa amb un espai verd

MOBILITAT: Actualització del Pla de Mobilitat existent i posada en pràctica. Crearem una xarxa de carrils bici segura i interconnectada i amb aparcaments de bicis en llocs vigilats. Millora de les línies d’autobús i de la connexió amb els barris i els principals monuments i serveis de la ciutat. Peatonalització de l’entorn del Mercat Central i de la Part Alta i establiment de models de trànsit dulcificats.

APARCAMENT: Ampliació de zones taronges a la ciutat on es pugui aparcar durant tot el dia per 1€. Revisió de zones verdes i blaves, i establir tarifes municipals als pàrquings i zones blaves de 4€ les 3 primeres hores, després gratuït. Crearem pàrquings dissuasoris mitjançant el contacte amb els propietaris de solars buits per destinar-los a aparcament.

4. PRIMER LES PERSONES, ATENCIÓ SOCIAL

Potenciarem els serveis d’atenció social a través de la creació de la figura dels mediadors. Una oferta adequada d’habitatge social i menjadors/albergs socials. Eliminació de barreres arquitectòniques a la via pública y recintes municipals.

PROMOCIÓ ECONÒMICA I POLÍTIQUES D’OCUPACIÓ

Promourem l’activitat comercial amb la peatonalització de les vies i la regulació de les tarifes d’estacionament, a més de bonificacions fiscals a nous negocis i la contractació de treballadors locals.

5. TURISME. MOTOR ECONÒMIC

Potenciació del TURISME DE QUALITAT: turisme familiar mitjançant la difusió dels valors del nostre patrimoni cultural, històric i natural. Potenciarem activitats como Tarraco Viva, la creació d’un Museu Romà i la recuperació de monuments. Tarragona serà present en les fires de turisme de major prestigi i es facilitarà l’accés a la informació turística als nostres visitants.

6. TARRAGONA. PROJECTE VERD

Proposem un projecte verd integral per a Tarragona mitjançant la promoció tant de les zones verdes i arbrat urbà com del seu entorn natural i rural a través de la difusió del nostre patrimoni vegetal, xarxa de camins que recorren en municipi i la protecció del medi natural i agrari. Campanyes de promoció de l’activitat física a l’aire lliure com oci, esport i salut.

7. PROTECCIÓ ANIMAL

Major relació amb les associacions vinculades amb la protecció animal. Mesures de sensibilització cap a l’abandonament i l’incivisme, control de colònies de gats, regulació de la població de coloms... Habilitarem espais d’oci per a gossos, equipats i senyalitzats per tal d’oferir un servei avui dia imprescindible.

8. MEDI AMBIENT

Crearem progressivament una doble xarxa d’aigües pluvials i aigües negres per millorar l’eficiència en el consum d’aigua en la ciutat i reduir la despesa energètica de la depuració. Actualitzarem el Mapa de sorolls existent i reclamarem la part proporcional de l’impost sobre emissions de la Generalitat per tal que reverteixi en el municipi

9. REGENERACIÓ

Existeix una nova manera de fer política. Construir y proposar. Cercar acords per al bé comú i no trencar amb el que s’ha fet bé en el passat.

10. RESPECTE A LA CONSTITUCIÓ

Ciutadans exigirà lleialtat a la Constitució i les institucions democràtiques, el compliment de les sentències emanades dels tribunals, el respecte a les llengües oficials i el respecte als símbols nacionals, autonòmics i municipals.


Documents

Llista Ciutadans TGN municipals 2015


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar