loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: el PSC (I)

Sergi Casado dijous, 07 de maig de 2015

El PSC arriba a les eleccions molt més tranquil i asserenat del que es creia fa uns mesos. Tot i el desgast lògic que suposa portar vuit anys al govern, fa la sensació que ningú dubta que el seu candidat i actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, tornarà a guanyar i, potser amb més comoditat que l'any 2011, quan va obtenir més de 17.000 vots.

Una caricatura del candidat del PSC i alcalde actual, Josep Fèlix Ballesteros. / circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Això, sí, amb menys regidors que fa quatre anys, quan en van treure 12, però potser la davallada no serà tant forta com s'albirava a mitjan mandat. Les enquestes més favorables atorguen a la candidatura del PSC fins i tot la dotzena de representants, però en l'entorn socialista 10 edils seria un resultat més que acceptable.

Seria un nou govern en minoria, com aquest últim, encara que més fragmentat.

Sense cap alternativa real de canvi de govern a la ciutat, i amb una molt bona sintonia amb el Partit Popular, el pacte PSC-PP podria estar cuinant-se des de fa mesos. "Escuchando a la leal oposición", va penjar el Tinent d'alcalde Pau Pérez durant la conferència del candidat del PP i mentre Abelló presentava la llista de CiU. Representatiu. Com és comprensible, les dues parts ho neguen.

Any 2017, any clau

El lideratge de Ballesteros és ferm i sòlid i el debat sobre qui serà el seu successor s'ha aturat. Almenys fins el 2017, l'any que marcarà la seva etapa com a alcalde amb uns Jocs Mediterranis que no acaben d'engrescar a tothom per igual. A més, l'únic regidor amb carteres de pes que hauria pogut crear escissió a l'hora de decidir el delfí, com és Carles Castillo, penjarà les botes en política municipal.

Els integrants del nucli dur de l'equip de govern socialista (Javi Villamayor (3), Bego Floría (4) i Pau Pérez (7) continuen en llocs que els garanteixen regidor, i entre aquests, s'ha colat Ana Santos, procedent de l'executiva local, i que va de 6. Ivana Martínez (8) té fàcil repetir, mentre que Patrícia Anton (10) i Xavier Tarrés (11) ho tenen un pèl més difícil, en base a enquestes interns de partits.

Tot i l'enrenou viscut al PSC a nivell català, a Tarragona les aigües han baixat més o menys calmades. Ni les imputacions, encara que menors, en el cas dels sobresous de la FMC han pogut fer trontollar la imatge de Ballesteros. Molts el critiquen, però després se'l vota, i ara les enquestes apunten cap a aquesta tendència. Perdrà vots, però el cop serà menor que el de la resta. Això, a priori.

Els fitxatges

El de la presidenta de l'Ecce Homo, Elvira Ferrando, ha estat el més controvertit, ja que era militant de Convergència i es va haver de donar de baixa. Va de 2. En el 5 l'arquitecte Josep Maria Milà, encarregat de redactar el nou pla urbanístic de la Vall del Llorito, i que tot apunta que podria ser el nou responsable de l'àrea de Territori. I en el 9, el director de l'Institut Comte de Rius, Francesc Roca.

Sintonia amb el PP

Al marge de la gran sintonia amb el PP, qualsevol altre pacte amb qualsevol altra formació política sembla, a hores d'ara, complicat. Per exemple, ajuntar Ballesteros i Albert Abelló en un mateix govern resulta impensable, i en funció de quin full de ruta segueixi el PSC en el procés cap a la independència, l'entesa amb partits com ERC, CUP, Ciutadans o ICV-EUiA també podria ser diferent.

Amb l'Ara Tarragona, en canvi, va compartir la lluita contra el col·leccionable d'Abelló. I a més, el candidat del partit municipalista, Emili Rivelles, ja va col·laborar amb el PSC amb la candidatura dels Jocs.

Ballesteros arribarà a les eleccions amb molts assumptes resolts i encarats, però també amb molts altres grans temes de ciutat encara pendents: Mercat Central, el Banc d'Espanya, el pàrquing Jaume I, l'estació de tren, la Savinosa, la connexió amb els barris, les càmeres de la Part Baixa o els carrils bici.

No tot és negatiu. També s'ha inaugurat la caserna de la Guàrdia Urbana, el Teatre Tarragona i s'ha posat en marxa per fi l'EOI, entre d'altres. I en els darrers anys s'han incrementat les partides d'atenció i ajuda a les persones. Es podria fer un llistat del que s'ha fet i el que no.

"Les sensacions són bones, però res més", va assegurar el cap de llista socialista durant l'enganxada de cartells. Els tarragonins dictaran sentència el proper 24 de maig.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar