loader
menu

ARA Tarragona també demana càmeres de vigilància a Llevant i a Sant Salvador

El Circ dissabte, 09 de maig de 2015

En plena efervescència de propostes i anuncis amb vistes a les eleccions del 24 de maig, l'ARA Tarragona n'ha fet una que s'hauria de començar a visualitzar en els propers mesos. El partit municipalista proposa la instal·lació de sistemes de vídeo vigilància als barris de Llevant, a Sant Salvador i a més també a la Part Baixa.

Una imatge d'una urbanització de Boscos. / circdetarragona.com

En aquest indret ja està previst que se n'instal·lin en una quinzena de carrers, i fa uns mesos, el PP ja va plantejar colocar un sistema de càmeres a les urbanitzacions de Llevant i Boscos. L'única zona que encara no havia transcendit era Sant Salvador.

Amb l'objectiu de solucionar un dels principals problemes que pateix la ciutat de Tarragona actualment, la manca de seguretat que s'estén especialment a algunes zones concretes, Ara Tarragona proposa la instal·lació de càmeres de vídeovigilància a aquests espais.

Que hi ha inseguretat és una evidència quan es fa la pregunta a peu de carrer. Una amplíssima majoria de tarragonins asseguren que han estat víctimes de robatoris recentment o coneixen casos de familiars, amics o veïns que també ho han estat. Tal com ha afirmat l’alcaldable Emili Rivelles: “des d’Ara Tarragona ens hem reunit amb moltes associacions i veïns de les zones afectades i tots ens transmeten el mateix. No és un caprici, és una necessitat real que els veïns demanen des de fa temps”.

La proposta d'Ara Tarragona passa per instal·lar aquestes càmeres que incorporen lectors de matrícules dels vehicles i en cap moment violen la intimitat de les persones ja que estan dotades d'un sistema que pixela la imatge quan aquesta s'apropa a les llars o construccions.

Una inversió 'assumible' de 600.000 euros

Les imatges s'enregistren les 24 hores del dia en una sala de control que coordinaria la Guàrdia Urbana de Tarragona i, mitjançant un sistema informàtic, totes les matricules que llegirien les càmeres les rebrien també els Mossos d'Esquadra de manera que se sabria en tot moment la procedència de cada vehicle per poder identificar aquells de caire sospitós o que fossin robats.

En una primera fase es donaria solució als barris de Llevant on s'hi instal·larien 15 càmeres a les entrades de La Mora, Tamarit, Boscos, Cala Romana, Músics i l'Arrabassada. La segona fase inclouria 10 càmeres a la Part Baixa i 5 més a Sant Salvador. Rivelles ha confirmat que “Les càmeres seran un bon element dissuasiu per aquests actes vandàlics . Aquesta mesura ja s’ha aplicat a la zona costanera de Girona i ha tingut molts bons resultats”

La inversió total de les trenta càmeres és de 600.000 euros, una xifra del tot assumible i necessària perquè soluciona un problema que preocupa a moltes persones.

Una caserna de la Guàrdia Urbana a La Mora

La proposta d'Ara Tarragona per a solucionar els problemes d'inseguretat van encara més lluny. El partit municipalista proposa la creació de patrulles policials nocturnes a Llevant i Sant Salvador que ajudin a reforçar, junt amb les càmeres, la sensació de seguretat.

Però, anant més lluny, també es proposa la instal·lació d'una petita caserna de la Guàrdia Urbana de Tarragona a l'àrea de La Mora-Tamarit que doni servei immediat als barris de Llevant en casos de màxima urgència o en aquells que requereixin l'actuació del cos policial.

Les actuacions en matèria de seguretat són un dels principals eixos del programa d'Ara Tarragona que no es composa de promeses electorals sinó de compromisos de ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar