loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La novel·la 'Sense fi', del valencià Salvador Company, s'endú el 25è Premi Ciutat de TGN Pin i Soler

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 10 de maig de 2015

L'escriptor valencià Salvador Company és el guanyador del 25è Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler amb la novel·la Sense fi. Es tracta d'una història àgil i alhora sarcàstica, plena de sorpreses i ambientada en el País valencià que l’autor millor coneix. Company ha rebut diversos premis i reconeixements en l’àmbit de la narració curta i també té treballs en traducció i assaig.

El mallorquí Gabriel de la S. T. Sampol guanya el Vidal Alcover de traducció i la maresmenca Nela Miralles, el Tinet de narració curta

Pel que fa al Pin i Soler, el jurat també ha valorat molt positivament els treballs presentats i que han arribat fins a la darrera votació: Una mena de culpa i Quan plovia, quan nevava.

Foto: Ajuntament de Tarragona

D'esquerra a dreta, Neus Miralles, Gabriel Sampol i Salvador Company. / Ajuntamert de TGN

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014-2015 han registrat un rècord de participació amb 405 treballs presentats: 116 en la categoria Pin i Soler, 305 de Tinet (narració curta) i 19 de Vidal Alcover (traducció).

Premi Vidal Alcover

De les 19 obres presentades per al premi Vidal Alcover de Traducció, finalment el jurat s’ha decantat pel treball del mallorquí Gabriel de la S.T. Sampol amb una de les grans obres de la literatura portuguesa com és Peregrinação de Fernão Mendes Pinto, del 1614.

És una obra clàssica de referència, alhora plenament vigent des del punt de vista literari i documental per al públic lector d’avui en dia. Sampol és un reconegut traductor, poeta i crític literari mallorquí que té un destacat treball en la traducció del francès, l’alemany i el portugués; amb una avalada i brillant trajectòria en aquest àmbit.

Premi Tinet

Pel que fa al veredicte del 18è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 305 treballs presentats, la guanyadora ha estat Nela Miralles, de Vilassar de Dalt, amb el conte Els noms de les vaques. Es tracta d’una història que parla de la pèrdua de la candidesa d’una nena que creix i veu com les persones que estima s’apaguen, moren, són derrotades.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona estan convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar