loader
menu

CIUTAT

El finançament dels Jocs del 2017 entra en campanya

El Circ Ciutat diumenge, 10 de maig de 2015

Un dia abans que comencés la campanya electoral, l'Ajuntament de Tarragona va anunciar que Caixa Bank finançarà les obres d'urbanització de l'Anella Mediterrània amb 12 milions d'euros.

La CUP i Convergència i Unió qüestionen i critiquen el préstec de 12 ME concedit per Caixa Bank

La CUP i CiU ha criticat l'operació. La Candidatura d'Unitat Popular l'ha titllat d'"obscura", sobretot perquè "s'ha sol·licitat el préstec bancari a les portes de les eleccions, més quan quan diversos partits ja han mostrat el seus dubtes per la celebració dels Jocs del Mediterrani"

A l'esquerra, el president de Caixa Bank, Isidre Fainé, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. / circdetarragona.com

La CUP considera "molt greu" que un ajuntament que destina prop del 15% a pagar deutes bancaris, en part per "nyaps urbanístics", demani un préstec de 12 milions d’euros.

La candidatura encapçalada per Laia Estrada a considera irresponsable que el consistori tarragoni demani un préstec a Caixabank de 12 milions d’euros "quan precisament el 2015 es pagaran prop de 20 milions en interessos i préstecs bancaris demanats ni més ni menys que per a construir grans projectes faraònics i fallits".

La candidatura anticapitalista entén, a més, que l’anunci fet en ple inici de la campanya electoral buscava diluir la informació i no trobar veus dissidents.

Des de la CUP, a més, "no trobem ètic que sigui Caixabank l’entitat que financi l’esdeveniment, una institució culpable de la situació financera actual i culpable de milers de desnonaments, la qual està dirigida per Isidre Fainé."

Abelló (CiU): Estem hipotecant el futur de la ciutat

L'alcaldable de CiU també ha qüestionat 'l'arribada' d'aquests 12 ME. "Encara no hi ha hagut cap pas en ferm pel que fa a l’aportació econòmica de l’Estat i l’equip de govern socialista ja està sol·licitant crèdits bancaris per fer front als costos de l’esdeveniment”, ha explicat Albert Abelló.

“Quants anys tardarà Tarragona a pagar aquest crèdit de 12 milions d’euros? Quins seran els interessos als que tota la ciutadania haurà de fer front? Estem hipotecant encara més el futur de la ciutat amb un Ajuntament que ja supera el límit normatiu d’endeutament”, s'ha preguntat el cap de llista nacionalista.

Segons CiU, la petició d’aquest crèdit és "un exemple més de la incapacitat de l’equip govern socialista a l’hora de tirar endavant els grans projectes de ciutat, una mostra més de la manca de previsió i la improvisació que ha imperat a l’Ajuntament en aquests últims anys".

L’Ajuntament ha demanat un crèdit de 12 milions d’euros "que pagarem entre tots, amb interessos inclosos, i encara no sabem quan arribaran els diners de Madrid ni el calendari d’execució dels treballs, ni el llegat que els Jocs deixaran a la nostra ciutat."

"Aposto decididament per la celebració dels Jocs del Mediterrani, però l’esdeveniment és d’aquí a dos anys i no ens podem permetre fer un ridícul internacional", ha conclòs Abelló.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar