loader
menu

Esquerra beneeix el naixement de la plataforma independentista 'Tarragona SÍ'

El Circ diumenge, 10 de maig de 2015

Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) ha presentat el manifest “Tarragona pel Sí”, en el transcurs d’una festa al Serrallo. Aquest document l’han signat ja diverses persones de diversos àmbits de la ciutat de Tarragona i està obert a qui vulgui adherir-se.

Foto: Candidatura d'ERC

Pau Ricomà: Foto: Candidatura d'ERC

Entre els signants hiha l’actriu Muntsa Alcañiz, la directora de cinema Anna M . Bofarull, els periodistes Frederic Porta i Carles Marquès, els artistes Rosa Ciurana i Manel Margalef, el professor i expresident d’Unió a Tarragona, Xavier Franquet, el llibreter Ramon Marrugat, la degana de la Facultat d’Infermeria de la URV, Roser Ricomà i l’expresident i cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Joan Sala, l’expresident de la Colla Jove Jordi Grau, entre altres representants de diferents sectors i àmbits de la ciutat de Tarragona.

Constituïts com a plataforma "Tarragona SÍ"

Els signants del manifest s'han constituït com a plataforma “Tarragona Sí”, i s’han adherit als seus principis, inclosos en el programa de la candidatura d’ERC a les eleccions municipals de pròxim mes de maig, encapçalada per Pau Ricomà.

Precisament el cap de llista republicà ha començat la seva intervenció agraint a totes les persones que fins ara han signat el manifest la seva valentia ja que Esquerra no té actualment representació municipal i la seva confiança en el seu projecte, netament independentista però amb propostes clares per activar una ciutat adormida els darrers quatre anys.

Ricomà ha criticat el maltractament del Govern espanyol a la ciutat de Tarragona amb la manca d’inversions, però també complicant la feina als pescadors tarragonins amb discriminacions respecte altres comunitats a l’hora de cobrar les aturades biològiques o amb sancions desproporcionades. El candidat d’ERC-MES-MDC ha assegurat que l’eurodiputat republicà Josep Maria Terricabras -que fa dos dies va mantenir una reunió amb els pescadors- portarà les seves queixes al Parlament Europeu.


Text del manifest

Els sotasignants, constituïts com a plataforma Tarragona Sí, ens adherim als següents principis, inclosos en el programa de la candidatura d’ERC-MES-MDC a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, encapçalada per Pau Ricomà:

1.- Defensem la Independència de Catalunya com una aspiració legítima del poble català, d’acord amb el dret d’autodeterminació dels pobles reconegut en els tractats internacionals. Considerem que la Independència de Catalunya és un instrument per a millorar la qualitat de vida i les oportunitats professionals de les persones i la cohesió social, així com una oportunitat per a construir una nova República amb unes institucions basades en la participació, la transparència i lliures de corrupció.

2.-Considerem que Tarragona, amb fidelitat a la seva importància històrica, ha de desenvolupar un paper protagonista en la futura República Catalana, per la qual cosa es fa imprescindible que el seu Ajuntament, la institució que té el paper polític representatiu de la globalitat de la població, s’impliqui activament en totes les accions que reforcin el camí cap a la Independència.

3.-Entenem que el futur de Tarragona s’ha de construir a partir d’allò que la fa singular: el seu pes simbòlic com a ciutat catalana, la dignificació del magnífic entorn natural, la posada en valor del seu patrimoni cultural, la visibilització de la seva activitat creativa, la pertinença a un ampli territori amb una gran complementarietat d’activitats econòmiques, la presència de la Universitat, principal motor de coneixement, que es fixi com objectiu ser un pol al Sud d’Europa de la transformació energètica que hem d’afrontar urgentment

4.-Tanmateix, Tarragona ha d’afrontar una sèrie de necessitats no resoltes, com la poca cohesió entre les diferents zones de la ciutat, l’atenció a les persones més vulnerables, les dificultats d’alguns sectors productius com el comerç de proximitat, el mal estat dels polígons industrials i la discriminació inversora a que l’estat espanyol ens ha sotmès respecte a infraestructures que ens són imprescindibles pel progrés econòmic de la població.

5.-Volem una ciutat amb un urbanisme i una mobilitat amables, amb implicació de l’Ajuntament en aquells àmbits que més afecten a les necessitats de les persones, com l’educació i la salut, en la que les entitats i els particulars es corresponsabilitzin de les decisions que els afecten, on la participació ciutadana i la transparència siguin la norma, i que contempli la cultura com a eix transformador de la ciutat.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar