loader
menu

Albert Abelló (CiU): ''A Ballesteros li he demanat amistat pel facebook i encara no m'ha acceptat'

Sergi Casado dilluns, 11 de maig de 2015

El Circ entrevista el candidat de Convergència i Unió a l'alcaldia de Tarragona, Albert Abelló. En l'entrevista, anterior a la visita del President Mas, el cap de llista nacionalista repassa diferents assumptes d'actualitat política municipal. Abelló va ser escollit candidat de CiU el passat 26 de gener, rellevant l'actual portaveu del grup municipal, Victòria Forns, en un procés que ha obert ferides dins del partit.

Abelló, a l'àtic de l'hotel Urbis, on té ubicada la seva oficina de candidatura. /circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

- Com ha viscut el primer Dtapes fora de la Cambra.

- “Amb una certa malenconia. Veia la gent disfrutant i fent cues per entrar als establiments. Però ara ja no formo part d’aquesta criatura, que ara ja ha fet 8 anys”.

- Fins ara ha estat dels més mediàtics, o potser el que més. Estava estudiat?

- “Havia de ser així. Arribo a la política el 26 de gener de 2015, i amb 110 dies per davant per fer una bona cursa electoral. Crec que és la carrera política més curta de la història. Tota la gent és nova, a mi en política no em coneix ningú i part de la ciutat tampoc. Havíem de generar expectativa perquè la gent conegués la candidatura. Estem molt satisfets de tot el que hem fet fins ara.”

- Venir de la Cambra de Comerç l'ha ajudat?

- “El pas dels 8 anys a la Cambra han estat molt positius. No deixes d’aprendre coses. Des de la Cambra hem estat molt actius i hem fet moltes coses per la ciutat, a part del Dtapes. I tot això ha donat ressò a la Cambra, però també a la meva persona. En cap cas estava premeditat. M’ha donat coneixement d’una part de la ciutat, però no tota ni de bon tros.”

- Parli'm del col·leccionable. No creu que sigui electoralista.

- “Sí, i què?, que sigui electoralista. És evident. Aquesta col·lecció tenia molts objectius, un dels quals era la difusió del candidat i la llei electoral ho contempla en el seu article 11. També pretenia donar coneixement de la ciutat i ajudar al comerç.”

- Llavors per què es va originar tot el terrabastall.

- “Vau veure el dia de Sant Jordi? Tothom hi era donant coses, però nosaltres no hi volem entrar. Allò (prohibició de l’àlbum) va ser una interpretació de la Junta Electoral Provincial i l’hem acatat i ja està. Hem complert el que s’ha dictaminat. Però insisteixo: fer difusió dels candidats a través de mitjans i xarxes socials, de fulletons, sempre i quan no es demani el vot, es pot fer perquè si no, ara mateix ningú no podria estant fent res.”

- Divisió a CiU. Divisió, trencadissa o esquerda. Creu que defineixen la situació actual de Convergència a Tarragona?

- "No sé qui diu això d’esquerda o trencadissa".

- La relació amb el grup municipal de CiU a l'Ajuntament que són els que han representat els interessos del partit al ple, és inexistent. No es parla amb l’actual portaveu.

- "Però estem parlant d’una petita part del partit. A Convergència, sense comptar amb Unió, hi ha més de 500 persones a la ciutat. Que hi ha hagut un no apropament? És lícit i respectable, però parlar de trencadissa de partit és totalment desproporcionat. Estem més units que mai i la federació treballa molt bé. Estic molt satisfet, perquè des del 26 de gener fins que es va aprovar la candidatura s’ha fet una feina molt important i amb molt d'èxit i tinc la sensació que som més partit que fa tres mesos."

- I el distanciament amb les persones que també van sortir democràticament escollides?

- “No li donem més importància. Victòria Forns defensava un projecte, va haver una decisió democràtica dins del partit de canviar de candidat i ara l’important és treballar únicament en clau 24 maig. De vegades, les persones es troben o no, durant aquest temps no ho hem fet, però tinc relació amb el grup municipal. No coincidim ara, però coincidirem un altre dia."

- Ara diu que sí te relació amb Victòria Forns?

- "Li tinc respecte, i no tinc la sensació d’haver-li fet res dolent a ella, ni tampoc ella a mi. No tinc cap problema amb Victòria Forns."

- Si treu pitjors resultats que ella.. Decepció, fracàs, no haurà transmès bé el seu missatge...

- “No m’ho plantejo així, el més important és arribar al 24 maig amb sensació de feina ben feta, que en 110 dies s’haurà fet tot el que humanament hem pogut, que l'estratègia ha estat ben feta i que tots hem donat el màxim. A partir d'aquí, l'èxit ja estarà assolit, i si els resultats són extraordinari, doncs meravellós, i si no, no passaria res si la feina l'hem fet bé".

- Li han preguntat si la campanya que proposa és del cos a cos?

- "Nosaltres veiem que la ciutat està adormida i volem que es desperti. Estem fent campanya per defensar la ciutat. La primera fase va ser de notorietat, i la segona ja és de contingut, amb línies estratègiques i amb compromís de recuperació económica. Ja aportem idees."

- Potser alguns dels seus adversaris no entenen ni comparteixen el seu estil de fer política.

- "A nosaltres també ens han atonyinat a base de bé. Però hem d'actuar dins d’uns límits de fer play, perquè la política no ens ha d’espantar. S'han de respectar els límits de la veritat i de la bona educació".

- De #tgnrock&roll a #despertemtarragona.

- "Al principi volíem transmetre dinamisme i energia i totes les accions que es van fer hi anaven encaminades. Ara el lema és més entenedor: entre tots hem de despertar Tarragona."

- Des de fa un any, en el darrer any com a president de la Cambra va adoptar un discurs més bel·ligerant amb l’Ajuntament. Ja li rondava pel cap això de la política?

- "Que la Cambra defensés una obra com Mercat és una cosa òbvia. En aquell moment ho vaig defensar, com també vaig amb el problema dels aparcaments, que també es escandalós. En aquell moment, jo representava els interessos de les empreses i els comerços de la ciutat."

- Ho deia pel to, ja no tant cordial com en els darrers anys.

- "Hi ha hagut èpoques tranquil·les i èpoques que ho han sigut menys. També amb Generalitat i amb el Govern Central. La Cambra mai va ser dòcil i sempre va intentar assumir el seu compromís. No es pot interpretar com una campanya… El tema del Mercat i el problema dels aparcaments cal solucionar-lo, i si no ho hagués dit, malament rai."

- Quina relació té amb els altres candidats? Es truquen, parlen, s'envien whatsapps?

- "A Ballesteros li vaig demanar amistat pel Facebook i encara no m’ha acceptat. (riu). Quan els trobo els saludo cordialment."

- Esteu utilitzant molt les xarxes socials. Res a veure amb 2011.

- “No només a nivel polític, sinó comercial, cultural, empresarial… la utilització de les xarxes socials és motl important. Estem intentant fer-ho el millor que sabem. Facebook és una xarxa molt interessant".

- Des del seu compte de twitter es van bloquejar alguns perfils que no els agradaven?

- Vam bloquejar el que ara s'anomenen trols, però després vaig donar ordres perquè es desbloquegessinn perquè no era una bona política. Això, sí, són comptes d’altra gent. Et mencionen de manera maliciosa... però al final es va decidir desbloquejar. Ja està bé que la gent s’expressi."

- Si no és alcalde, s’hi estarà els quatre anys?

- "Sí, clar. Què passa?, que quan no es guanya se surt corrent? (riu amb ironia) Si no fos possible farem oposició seriosa per defensar els interessos de Tarragona."

- Ara ningú de parla de possibles pactes. Fins que no hi hagi resultats, res de res, oi?

- “No ens ho plantegem, ara només treballem per aconseguir els màxims resultats, i després en funció de l'aritmètica ja decidirem. No tanquem cap opció, però ara només pensem en el 24 de maig.”

- Té guardada alguna proposta estrella?

- (S’ho pensa). "La gent ja no s’ho empassa. La gent vol la veritat, vol franquesa. No vol coses que després no es compleixin. No tenim cap projecte estrella, ens sap greu.”

- Expliqui’ns millor això del Tarragona 52. Vol que a la ciutat hi passin coses totes les setmanes de l’any. Que no n'hi passen suficients?

- “Cada setmana passarà una cosa important a la ciutat. Unes més que altres. Endreçar les que ja hi ha i afegir-ne de noves, que sortiran de la feina i dedicació de les entitats de la ciutat."

- Ho han parlat amb les entitats?

- “És el que ja estan fent, i ara es tracta de donar-los suport. Ho he parlat amb les entitats i estan encantadíssimes. Cultura, festa, literatura… ja fan feina, pero fins ara s’han trobat soles. Per això, apostem per un esdeveniment important cada setmana.”

- No seria millor apostar per dos o tres esdeveniments i potenciar-los al màxim?

- “No, perquè durant 52 setmanes sempre passaran coses. N'hi haurà dos o tres que seran les que tindran la máxima ressonància i molta més acceptacó perquè no poden estar totes al mateix nivell. Però que hi hagi activitats totes les setmanes de l’any i no només al centre, sinó també a Sant Pere i Sant Pau, a Sant Salvador… d’aquesta manera potser n’apareixen de noves. Això donarà molta projecció exterior.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar