loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: Convergència i Unió (II)

Sergi Casado dimecres, 13 de maig de 2015

Convergència i Unió arribarà a les eleccions del 24 de maig enmig d'un període de renovació. I no una renovació qualsevol, sinó de dalt a baix. Començant pel candidat, l'ex president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, el gran animador durant la precampanya.

Albert Abelló, durant la seva conferència al Teatre Metropol. / circdetarragona.com

Albert Abelló, durant la seva conferència al Teatre Metropol. / circdetarragona.com

En una entrevista concedida al Circ, ara fa uns dies, el mateix Abelló va admetre que "a mi en política no em coneix ningú, i part de la ciutat, tampoc". I per això, la irrupció de la seva candidatura, primer només sota el paraigua de CDC, i ja després per CiU, no va deixar ningú indiferent.

L'ascensor, on 'enxampa' tarragonins, les salsitxes party, els vídeos de Fama o el passeig amb careta pel Mercat durant el Carnaval. Totes les accions estaven estudiades, segons va reconèixer el mateix Abelló. Durant algunes setmanes, les picabaralles entre els partits tarragonins van girar entorn al col·leccionable "Tarragonins il·lustres" i fins i tot el PSC i l'ARA Tarragona ho van denunciar a la Junta Electoral Provincial, qui finalment en va ordenar la retirada.

La llista

Abelló, com a independent, lidera una llista totalment nova respecte el 2011, i que finalment també inclourà membres d'Unió Democràtica, tot i que no tots en el lloc que històricament se'ls atorgava. El 2 sí l'ocuparà el president local d'UDC, Josep Maria Prats. La neteja a UDC també ha estat notòria. El gran tret diferencial, a més, és que cap de les persones ha ocupat càrrec polític, però gent amb carnet sí que n'hi ha, com també independents.

L'any 2011, amb Victòria Forns també com a nou cap de cartell nacionalista en substitució de Joan Aregio, CiU va perdre prop de 2.000 vots i es va quedar a tan sols tres del Partit Popular, que va experimentar un creixement espectacular. Els nacionalistes només va perdre un regidor i es va quedar amb 7 edils al ple.

Tot i que no s'han fet públiques, moltes de les enquestes que han anat fent tots els partits tarragonins li donen menys regidors que ara (7). Almenys un parell. Però són enquestes i només internes.

Escissió i divisió dins del partit i entre la militància

Tot i que va ser aprovat i votat en assemblea, l'aposta per Abelló ha obert una ferida dins del partit a Tarragona. Des de la candidatura d'Abelló, i fins i tot el president del comitè local de CDC, Jordi Sendra, sempre han manifestat que el partit ara aposta per noves persones i per nous projectes, i que de trencadissa o divisió interna, res de res.

Però resulta extrany que la relació entre el grup municipal de CiU a l'Ajuntament, amb Forns al capdavant, i l'equip d'Abelló sigui del tot inexistent i que pràcticament ningú del grup hagi acudit a cap acte de campanya. Cadascú ha anat pel seu bàndol des de principis d'any, quan se suposa que defensen les mateixes sigles i el projecte de ciutat havia de ser comú.

CiU necessita remuntar per no seguir perdent pistonada. A més, la 'punxada' en l'acte central amb el President Mas, a la plaça de les Cols el cap de setmana passat, va posar de manifest que Abelló no acaba d'enganxar, o potser el que no enganxa és el mateix President. Dues-centes persones en front dels 900 de Ciutadans, els 800 d'Alejandro o els 700 de Ballesteros, no són, a priori, xifres per a l'optimisme.

Això, sí, Abelló va aprofitar la visita de Mas per reivindicar la seva aposta pel sobiranisme.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar