loader
menu

El PP de TGN vol tornar a endurir les sancions contra l'incivisme

El Circ dijous, 14 de maig de 2015

El Partit Popular de Tarragona continua mostrant mà dura i fermesa. El seu candidat, Alejandro Fernández, ha anunciat que augmentarà les sancions per incivisme. Orinar al carrer suposarà una multa de fins a 1.500 euros, i de 3.000 euros per destrossar el mobiliari urbà.

Proposa sancions de fins a 1.500 euros per orinar al carrer, i de 3.000 euros per destrossar mobiliari urbà

Alejandro ha assegurat que “volem una Tarragona cívica i neta” perquè “el civisme és fonamental en cas també de la neteja. Moltes vegades ens oblidem que una part substancial de la feina que fan els operaris de neteja és fer front a pràctiques incíviques absolutament inacceptables”.

Una imatge d'arxiu de destrosses al pas subterrani de la plaça dels Carros. / circdetarragona.com

El Popular ha recordat que “fa uns dies l’Ajuntament es va haver de gastar més de 4.000 euros per netejar unes 100 pintades que es van fer a la Part Alta. Això sense comptar els operaris, que en comptes d’estar netejant una altra cosa van haver d’estar netejant una cosa que no els hi pertocava”. Per aquests motius, “el civisme és fonamental no només en termes de qualitat de vida i de l’espai públic, sinó també en temes de neteja”.

Alejandro ha explicat que “de forma sorprenent, amb un pensament de progressisme radicalment erroni i equivocat, l’equip de govern municipal ha aprovat una reducció dràstica de les sancions per incivisme”. “Creiem que és un greu error, i que s’ha convertit, com s’ha demostrat posteriorment i va reconèixer el mateix Ballesteros, en una invitació a l’incivisme”, ha dit.

El Popular ha recordat que “les infraccions lleus, com llençar objectes a la via pública i fer les necessitats fisiològiques al carrer, i que abans tenien 750 euros de multa, ara tenen 100. Les greus, com generar destrosses als espais públics i del mobiliari urbà, van passar de 1.500 euros i ara entre 100 i 300 euros. I les molt greus, com encendre foc sense autorització o maltractar i vulnerar la dignitat de les persones, van passar de 3.000 euros a 500 euros. És una autèntica invitació a l’incivisme”.

Per això, “en la majoria de tipificacions el que demanem és tornar a les multes anteriors: que una lleu sigui de 750 euros, una greu de 1.500 euros i una molt greu de 3.000 euros”, tot i que “considerem que algunes s’ha de tipificar de forma diferent”.

Així, “fer les necessitats al carrer ha de ser una multa greu, perquè afecta la dignitat de la ciutat. I fer destrosses al mobiliari urbà no es pot considerar una falta greu, sinó que és una falta molt greu, i per tant amb una multa de 3.000 euros. No es pot tolerar que la gent destrossi el mobiliari urbà i que allò que és de tots quedi destrossat impunement”.

“El ‘buenismo’ de Ballesteros queda molt bé pels jocs florals i per exercicis de posicionament polític benpensant, però en cap cas funciona. El que funciona és la mà dura i la tolerància zero, com han demostrat els grans alcaldes”, ha conclòs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar