loader
menu

CIUTAT

Parc Central porta a TGN 'Phanomenta', una exposició per experimentar amb les lleis de la Naturalesa

El Circ Ciutat dijous, 14 de maig de 2015

Quina forma adopta la superfície de l'aigua si la fem girar dins d'un recipient, plana o com una paràbola? Quina imatge obtenim si ens mirem en un mirall còncau? I a través d'un calidoscopi? La demostració i l'explicació científica d'aquests i altres fenòmens naturals és el que proporciona Phänomenta.

La mostra arriba per primer cop a Catalunya i es podrà visitar fins el proper 23 de maig

Es tracta d'una exposició orientada cap a l'oci educatiu que s'ha inaugurat avui i que estarà instal·lada fins al 23 de maig al Centre Comercial Parc Central de Tarragona. Està organitzada per ECE, companyia líder en centres comercials a Europa, en col·laboració amb el Centre d'Investigació més prestigiós d'Alemanya, Phänomenta Flensburg i la Universitat de Flensburg.

Phänomenta arrenca la seva segona edició i fa parada a Tarragona, primera ciutat catalana que acull l’exposició, després del reeixit recorregut realitzat l'any passat per 8 centres comercials gestionats per Auxideico i ser visitada per més de 100.000 persones, ja havia estat present a 100 centres comercials d'ECE a Europa.

A l'acte de presentació a Parc Central hi han pres part Francisco Zapater, conseller delegat de Relacions ciutadanes i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona; Noemí Rabassa, Responsable de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili i el gerent de Parc Central, Pere Pairó.

Pairó ha mostrat la seva satisfacció de poder acollir al Parc Central la II edició de Phänomenta i ha destacat que, “després d’haver passat per diferents centres arreu d’Espanya i en més de 100 centres comercials de tot Europa, l’exposició arriba a Tarragona, essent la primera ciutat catalana que l’acull”.

Ara mateix, 18 escoles de la demarcació de Tarragona han fet ja la seva reserva per visitar Phänomenta i més de 1000 alumnes podran gaudir de l’exposició. En concret, són escoles de Tarragona, Reus, Salou, Valls, Perafort, Deltebre, entre altres.

De sorpresa en sorpresa

L'exposició Phänomenta d'aquest any permet interactuar amb 28 activitats diferents on es convida als visitants a comprovar de primera mà com funcionen lleis físiques de la Naturalesa com la gravetat, la velocitat o l'equilibri. A més, s'hi han afegit 7 experiments matemàtics basats en la lògica o la llei de la probabilitat. Totes les activitats compten amb la supervisió d'un monitor, escollit i format per la Universitat Rovira i Virgili, que desvetlla les claus de cada un d'aquests fenòmens.

Phänomenta disposa també d'una àrea d'exposició i d'un taller experimental, orientat especialment al públic infantil. Aquí els nens trobaran material per realitzar treballs manuals amb el qual podran recrear algunes de les activitats de l'exposició.
Una altra de les novetats d'enguany és que gràcies a la col·laboració de l'ONCE, l'exposició Phänomenta s'ha adaptat per tal que els panells de tots els experiments puguin ser llegits per persones invidents.

D'aquesta manera, s'aprofita l'esdevenimentper mostrar el compromís adquirit amb la societat i s'aporta una millora en aquesta segona edició de l'exposició itinerant.

Descobreix, investiga i comprèn

El principal objectiu de Phänomenta és fer partícep als visitants de Parc Central d'una experiència en la qual podran aprendre jugant i utilitzant els cinc sentits. La proposta està destinada a tots els públics i és d'accés lliure a tots els visitants del centre comercial durant el seu horari d'obertura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar