loader
menu

CIUTAT

Abelló (CiU) promet agilitat i eficiència entre l'Ajuntament i els tarragonins

El Circ Ciutat dijous, 14 de maig de 2015

Convergència i Unió ha presentat la seva bateria de mesures econòmiques. “Reactivar l’economia i generar ocupació és i serà la nostra obsessió”, ha manifestat Albert Abelló, que ha anunciat que l’Ajuntament subvencionarà amb 1.000 euros totes aquelles empreses que contractin a tarragonins i tarragonines majors de 45 anys en situació d’atur i que faci dos anys que no cobrin el subsidi.

Foto: CiU

Foto: CiU

Foto: CiU

“L’any 2007 eren 6.000 els tarragonins i tarragonines que estaven aturats, una xifra que, després de quatre anys de govern municipal socialista, es va doblar arribant fins als 12.000”, assenyala Abelló, que subratlla que actualment la xifra continua sent la mateixa. “A Tarragona continuen havent 12.000 persones aturades amb la diferència que moltes d’elles ja no cobren el subsidi d’atur”, apunta el candidat de CiU, que subratlla que 4.000 d’aquestes 12.000 persones aturades tenen més de 45 anys.

"L’Ajuntament s’ha de convertir en el motor, en el tractor de l’economia i de la generació d’ocupació a la ciutat”, ha manifestat Abelló, que, ha anunciat altres de les principals mesures que es posaran en marxa des del consistori, mesures que incentiven i faciliten la creació de noves activitats i donen suport a les ja existents.

“Crearem la Finestra-Empresa amb l’objectiu que hi hagi un únic interlocutor àgil i eficient entre l’Ajuntament i les persones i empreses que volen tirar endavant una iniciativa empresarial”, ha anunciat el candidat de CiU, que també es compromet a que els nous autònoms tarragonins no hagin de pagar la quota durant els sis primers mesos (ho bonificarà l’Ajuntament) i, els 6 mesos següents, el consistori bonificarà el 50%.

“Les noves empreses no hauran de pagar les taxes d’activitats fins un any després de la seva constitució i tampoc hauran de fer front a l’Impost d’Activitat Econòmica (IAE) fins al tercer any”, proposa el candidat de CiU. “Facilitem així l’obertura de negocis a la ciutat”, reitera Abelló, que lamenta la imatge que hi ha en molts dels carrers de Tarragona, on nombrosos locals han baixat la persiana i no l’han tornat a obrir .

Una altra de les mesures anunciades avui per Abelló és que les persones que vulguin obrir un nou comerç a la ciutat podran pagar les taxes d’apertura en 12 mensualitats. A banda, el candidat també proposa un ajut de fins a 10.000 euros per a la creació o reformes de nous establiments. “No hem de posar fre a l’obertura de nous negocis ni a la millora dels que ja existeixen”, manifesta el candidat de CiU.

“Som l’única formació capaç d’estar compromesa amb les persones i, alhora, reactivar l’economia i generar ocupació”, reitera Abelló, que també ha recordat el seu compromís personal com alcalde: “Cada ple municipal començarà repassant el nombre d’aturats que tenim a la ciutat amb l’objectiu d’anar avaluant el compliment de les mesures”.

Rull: "CiU és l'alternativa, el canvi"

El coordinador general de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha tornat a acompanyar l'alcaldable nacionalista i ha assegurat que CiU és “l’alternativa, el canvi”, perquè Tarragona necessita un revulsiu per generar oportunitats”.

Ha reivindicat la solidesa del programa econòmic de la candidatura d’Abelló, centrat en la creació de llocs de treball: “És essencial donar oportunitats per generar feina. Els ajuntaments han de tenir la capacitat d’anar a buscar les oportunitats i de prendre les decisions per facilitar la creació de noves empreses. Alguns consistoris actuen com a murs a l’emprenedoria i el que necessitem és que estiguin al costat de qui genera riquesa, per poder posar aquesta riquesa al servei de l’estat del benestar”.

Rull i Abelló han tancat la visita a Tarragona amb una trobada amb veïns del barri del Serrallo.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar