loader
menu

Els partits tarragonins, un a un: el PP (III)

Sergi Casado divendres, 15 de maig de 2015

Alejandro Fernández repeteix com a candidat del PP de Tarragona en unes municipals per tercera vegada consecutiva. Igual que Ballesteros, tot i que el candidat socialista ho farà com a alcalde i el tipus de desgast no és el mateix.

Foto: circdetarragona.com

El cap de llista popular arriba a la cita del 24-M amb l'erosió que suposa defensar les sigles del partit que governa a l'Estat espanyol. Molts dels assumptes pendents que hi ha entre Tarragona i el govern del PP no s'han resolt, i la presència del candidat popular al Congrés tampoc no ha servit per desencallar-los. Els 8 milions d'euros per al Mercat, l'aportació del Govern central al 2017 i les millores a l'estació de tren en són tres exemples.

Una llista tallada amb el mateix patró

Igual que el número 1, l'esquelet de la llista popular és el mateix que el dels comicis de 2007 i 2011, amb Jordi Roca i José Luis Martín al capdavant. L'únic dels 'pesos pesants' que no repeteix és Judit Heras, que es queda a la Subdelegació del Govern. La gran novetat és la filòloga Immaculada Rodríguez (comprovar), que ocupa el número 2 de la candidatura popular.

Alejandro parteix dels 7 regidors obtinguts ara fa quatre anys. Van ser els millors resultats de la història del PP a la ciutat i fins i tot van estar a punt de donar-li l'alcaldia. Això li ha permès mantenir una bona sintonia amb l'equip de govern del PSC i amb Ballesteros. En moltes ocasions, l'abstenció dels populars ha permès tirar endavant l'acció municipal del PSC i en funció de l'aritmètica, les coses podrien seguir igual.

La irrupció de Ciutadans a la ciutat ha afectat a la línia de flotació del PP i l'enquesta del Periódico del dimarts 12 de maig (l'única publicada9 vaticinava una punxada del partit d'Alejandro, amb una pèrdua d'entre 2 i 3 regidors, deixant els populars amb 3-4. Fins ara, però, el missatge del PP sempre ha estat el mateix. Continuen vinculant les seves propostes electoral a quan el seu líder, Alejandro Fernández, sigui el nou alcalde de la ciutat.

La presència d'Abelló

L'aparició d'Abelló, a més, ha restat protagonisme al candidat popular. El cap de llista de CiU li ha menjat molt espai mediàtic i ha fet la sensació, en ocasions, que Alejandro era el tercer en discòrdia perquè el nou adversari de Ballesteros estava sent Albert Abelló i ell ja no ho era. A més, els seus anuncis i la seva propaganda ja no semblen captivar com abans. La gamba, però, continua associada a la marca Alejandro.

El PP ha insistit en què cal tenir en compte els yihadistes que es podrien estar 'fabricant' a casa nostra, vol més control sobre locutoris i kebabs, i a més, no vol que se n'obrin més. Alejandro Fernández ha focalitzat la seva atenció en el control i regulació de la població immigrant i n'ha agafat la bandera. Els vol posar deures i obligacions. Segurament serà aquest el missatge que més arrelarà i com sempre, la defensa aferrissada de Tarragona i la seva capitalitat envers 'Barcelunya'.

En base a l'enquesta d'El Periódico, l'única alegria per al PP el 24-M seria que el plenari tarragoní continuaria tenint majoria contrària al sobiranisme. A part d'ells i el PSC, Ciutadans afegiria els seus representants. Entre 4 i 5, segons els sondejos, sumats als 9-10 del PSC i els 3-4 que concedeixen als populars. La majoria absoluta a Tarragona és 14 regidors.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar