loader
menu

CIUTAT

Ballesteros (PSC) aposta per potenciar el turisme amb la creació de la Colònia Tarraco

El Circ Ciutat divendres, 15 de maig de 2015

La gran aposta turística de la candidatura del PSC per a Tarragona és la creació de la 'Colònia Tarraco' al Recinte Firal del Palau de Congressos. Aquesta novedosa proposta passa per oferir al ciutadà i al turista “una Tarraco Viva permanent, que ens permetrà difondre i interpretar el nostre enorme llegat romà", ha explica l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Es tractaria de muntar un Tarraco Viva permanent al Recinte Firal, i que podria arribar a crear 1.000 llocs de treball

"Amb aquesta acció, estarem contribuint a potenciar el primer generador d’indústria cultural a la ciutat i, a més, crearem 100 llocs de treball directes i entre 400 i 500 directes. I si completem tot el circuit d’accions previstes, podem arribar a crear fins a 1.000 llocs de treball”, ha explicat el candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros.

Foto: PSC Tarragona

Tot plegat, segons ha explicat Ballesteros, passa per potenciar “la indústria cultural associada al patrimoni”, per la qual cosa també “impulsarem la presència de Tarraco Viva a tota la ciutat, amb espais i activitats en tots i cadascun dels monuments històrics”.

D’aquesta manera, també, “desestacionalitzarem el turisme i aconseguirem consolidar Tarragona com el que ja és avui, una destinació turística de primer ordre en l’àmbit cultural i gastronòmic, que gràcies al nostre clima pot ser gaudida durant tot l’any”.

Aquesta aposta per la cultura i per Tarraco Viva es completarà amb “la instal·lació, al mateix Recinte Firal i amb caràcter permanent, de l’exposició ‘Romanorum Vita’, gràcies a l’acord al qual hem arribat amb la Fundació la Caixa. I també crearem, amb l’equip de Tarraco Viva, un equip permanent de generació d’idees i iniciatives per potenciar la indústria cultural, tant a casa nostra com exportant-les a altres indrets”.

Pla d'Usos Comercials i dinamització entorn del Mercat

Ballesteros ha anunciat la creació d’un Pla Integral d’Usos Comercials, "per a tota la ciutat, perquè volem potenciar el comerç de tota la ciutat. Això no és una proposta més, sinó que és una realitat, perquè ja té un pressupost adjudicat de 40.000 euros”.

L’alcalde ha recordat que “actualment, Tarragona té un 75% d’ocupació dels locals comercials, que no està gent malament tenint en compte el context de crisi i que ciutats de llarga tradició comercial com ara Reus, que estan en un 67% d’ocupació”.

La gran segona proposta comercial de la candidatura encapçalada per Ballesteros és “la dinamització de l’entorn del Mercat, que serà el rovell de l’ou de la marca Tarragona a nivell comercial. Quan d’aquí a molt poc acabin les obres i puguem reobrir el Mercat, els carrers del voltant recuperaran tota la seva esplendor. I, a més, el mercadet de paradistes tornarà a la plaça del Mercat, amb la qual cosa alliberarem la Rambla”, ha apuntat.

Finalment, la tercera gran acció a nivell comercial serà “la reforma urbanística i comercial de l’entorn dels carrer Unió, Apodaca, Reial, plaça Sant Joani plaça Prim, per fomentar el comerç de proximitat i aconseguir tenir tres grans focus comercials al centre urbà, com són la Part Alta, el centre amb la Rambla Nova i el Mercat, i la Part Baixa”.

Ballesteros ha matisat que aquesta intervenció a la Part Baixa no s’ha pogut fer abans perquè “teníem en marxa les obres al Mercat i, si haguéssim actuat també a la Part Baixa, hauríem col·lapsat el centre de la ciutat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar