loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

ERC vol que el Palau de Congressos de TGN també sigui un centre de creació artística

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 15 de maig de 2015

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) a les eleccions municipals de Tarragona proposa la ubicació del Centre d’Investigació i Creació Artística a l’actual recinte firal, amb la gestió compartida amb el sector, per tal d’incentivar el treball interdisciplinari i el lideratge artístic al territori.

Ricomà, al seu costat, el sociòleg i número 3 de la llista republicana, Xavi Puig. / ERC

El candidat a l’alcaldia d’ERC, Pau Ricomà, ha afirmat que “els artistes de la ciutat no poden estar al carrer com ha apostat l’actual govern, sinó que necessiten un centre estable i les activitats al carrer han de ser un complement.”

Ricomà ha descrit aquest espai del Palau Firal i de Congressos com el més adequat per acollir aquest equipament destinat als artistes i creadors de la ciutat: “Són 2.100 m2 diàfans, que es poden parcel·lar. La inversió seria molt mínima i en poc temps es podria posar en marxa. Una ciutat com Tarragona, per la seva mida i tradició artística i de docència en aquest àmbit, necessita un espai com aquest”.

L’alcaldable republicà emmarca aquesta proposta en la remodelació integral de la Part Baixa, que abasta rehabilitació d’habitatges, millora de la mobilitat i del comerç i la cultura com a eix vertebrador, amb Centre d’Investigació i Creació Artística al Palau Firal i la gran Biblioteca de Tarragona i el nou Museu arqueològic a la Tabacalera.

El candidat d’ERC-MES-MDT, Pau Ricomà, ha assenyalat que el recinte firal del Palau de Congressos no s’ha consolidat com un espai firal i que cada cop se n’organitzen menys i ja només queda al Parc de Nadal, que, a més, organitza alguns actes a la Tàrraco Arena Plaça.

Ricomà, ha defensat que el Palau Firal i de Congressos s’obri a la ciutat com va passar quan entre el 2007-2011 ell era president de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, que gestiona l’espai. Ha recordat que en aquella època al Palau va acollir exposicions com les de Robert Kappa i una del REC amb vestuari i objectes originals del món del cinema. També aposta per una programació estable de música clàssica en aquest espai.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar