loader
menu

CIUTAT

ICV aposta pel petit comerç i perquè els mercats municipals promoguin els bons hàbits alimentaris

El Circ Ciutat dissabte, 16 de maig de 2015

La cap de llista d’ICV-EUiA ha presentat les propostes comercials del seu programa a l’emplaçament provisional del Mercat Central. "Perquè serveixi d’exemple d’allò que no volem, una obra faraònica i sobredimensionada que no ajuda els comerciants ni els veïns”, ha explicat Sentís.

Segons l'alcaldable ecosocialista, que al llarg de la campanya ha estat molt crítica amb les obres del Mercat: “El que necessita Tarragona és un Pla d’Equipaments Comercials que aposti decididament pel petit comerç, el producte de km. 0 i per promoure també els bons hàbits alimentaris en els seus mercats municipals. ICV considera que "cal reactivar l’economia i la producció local, i això no pot fer-se si l’ajuntament no té criteris ni prioritats, i tracta els petits botiguers igual que les grans superfícies”.

“No tot és compatible”, ha afegit Sentís, “i amb el petit comerç reactivem l’economia local i recuperem l’aspecte vital i mediterrani dels carrers de la ciutat”.

L'objectiu per als propers anys per a ICV-EUiA és mantenir l’equilibri entre els diferents formats comercials, vetllar pels drets dels consumidors i les consumidores i els dels treballadors i les treballadores del sector i protegir el comerç de proximitat.

Foto: ICV-EUiA

Les mesures:

- Pla de protecció del comerç urbà davant de la nova normativa dels arrendaments urbans. Estratègia de reactivació de carrers i zones comercials en crisi, amb mesures específiques per reobrir locals, en especial amb el foment d’activitats socials i culturals.

- Programa perquè els comerços i productors que ho desitgin puguin fer comerç electrònic en condicions competitives, afavorint la creació de plataformes tecnològiques i logístiques.

- Mesures econòmiques i fiscals per recuperar l’activitat comercial dels locals buits situats en eixos comercials.

- Fer dels mercats municipals impulsors del producte de Km 0 i ecològic i promotors dels bons hàbits alimentaris. Potenciarem els mercats estables, els mercats estacionals, les fires artesanes i de productes ecològics i de proximitat, així com els mercats col·laboratius d’intercanvis.

- Estimular una major presència de productes de proximitat, locals, ecològics i de comerç just en l'oferta comercial de les nostres viles i ciutats, tant en els establiments permanents com en els temporals (mercats ambulants, fires, etc.), ja que comporta beneficis socials, econòmics i mediambientals.

- Establir reduccions en les taxes dels mercats setmanals i els comerços on la venda sigui exclusivament de producte de proximitat (20%) o ecològic (40%)

- Reconeixement públic amb distintius dels establiments comercials amb una trajectòria més llarga com a defensa de la diversitat i la personalitat comercial dels nostres centres urbans, davant de la creixent uniformització.

- Establiment d'aliances, preferentment mitjançant associacions locals, amb aquells comerços que estiguin disposats a contribuir a la millora de la qualitat de l'espai públic i a la dinamització de la vida social i cultural del municipi o barri on es troben.

- Vetllar pels drets dels consumidors i consumidores, i promourem mesures informatives i de conscienciació dels drets dels treballadors i treballadores del comerç, especialment en el petit comerç i els establiments de proximitat dels barris.

- Donar suport i difusió als comerços que portin a terme mesures de responsabilitat social empresarial en l'exercici de la seva activitat, sigui tant a escala interna (política de recursos humans, per exemple) com de cara al seu entorn (col·laboració amb el teixit associatiu local).

- Promoure acords entre els establiments comercials per racionalitzar els usos del temps i mantenir una oferta diversificada al servei de tothom.

- Assegurarr el compliment de les normatives en matèria d'horaris comercials, fórmules i modalitats de venda, seguretat i drets dels consumidors i les consumidores i recollida i tractament de residus


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar